Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı: Bütün insanlığın beraatı için dua edelim

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı: Bütün insanlığın beraatı için dua edelim

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, mübarek Ramazan Ayının habercisi olan Beraat Kandili münasebetiyle yazılı açıklamada yaptı.

Engin, af ve mağfiret mevsimi üç aylar içerisinde bulunan mübarek gecelerden biri olan Beraat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Engin, Allah Teâlâ’nın bu mübarek gece hürmetine herkesin beraatını vermesi temennisin bulundu.

Engin, “Rahmet elçisi sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem, bu gecede Cenab-ı Allah’ın (Celle Celaluhu) kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir. Bu gece güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim.’ buyurduğunu bizlere müjdelemiştir." dedi.

Tüm dünyanın Coronavirus salgınından kurtulması için bu mübarek geceyi fırsata çevirme çağrısında bulunan Engin, bu salgından tüm insanlığın kurtulması için Allah’a el açıp yalvarma zamanı olduğunu söyledi.

Engin, konuşmasına şöyle devam etti: “Beraat gecesi, bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirelim. Ramazan Ayının müjdecisi olan bu gece, inananların kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerekir. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde; Kur’an’ın bizlere öğrettiği ‘Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka kaybedenlerden oluruz.’ (A’raf, 7/23) Tövbe, istiğfarlar ve yakarışlarla beratımızı almamızın ancak, hayat rehberimiz olan Kur’an-ı Kerim’i anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve evrensel ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını unutmamalıyız.”

Engin, tüm İslâm âleminin mübarek Beraat Kandilini tebrik ederek, Ramazan'ı şerife kavuşmayı Cenab-ı Hakk’tan niyaz etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.