Diyanet-Sen Malatya Şubesinden 4/B sözleşmeli personele kadro talebi

Diyanet-Sen Malatya Şubesinden 4/B sözleşmeli personele kadro talebi

​Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 18 bin 11 süresiz 4/B sözleşmeli personelin çalıştığını ve halen kadroya alınmadıklarına dikkat çekti.

Başkan Engin, sendika binasında yaptığı basın açıklamasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan, 18 bin 11 süresiz 4/B sözleşmeli personele kadro verilmesi talebinde bulundu.

Engin, 9 Temmuz 2018’den sonra atananların 3+1 formülü ile kadroya alındığı, söz konusu tarihten önce atanan 18 bin personelin halen kadroya geçirilmediğini söyledi.

"Kamu personel sisteminin temel yaklaşımı; insan onurunu öncelemek olmalıdır"

Engin, "Bizler, Türkiye’nin gücünün, tarihinin; konu insan, insan onuru ve hakları olduğunda sahip olduğu medeniyet hassasiyetinin güvencesiz istihdamı kamuda terk etmeyi gerekli ve mümkün kıldığını biliyoruz. Bizler, Türkiye’nin kamu maliyesiyle, fikri ve inanç birikimiyle sözleşmeli personelin sorunlarını çözmeye de en kısa süre içerisinde mevcut sözleşmeli personeli istekleri halinde kadroya geçirmeye de yeteceğine inanıyoruz. Kamu personel sisteminin temel yaklaşımı; insan onurunu öncelemek, insan haklarına saygılı olmak, saygın iş ilkesine dayanan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartları olmalıdır. Kamu personel sisteminde, sözleşmeli personel rejiminin temel istihdam şekli olarak kabul edildiği algısını güçlendiren adımlar ve arayışlar, Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye iddiası ve hedefiyle bağdaştırılabilir değildir." dedi.

"Aynı kurumda sözleşmeli olarak çalışanlar arasında iki farklı uygulama söz konusudur"

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda şu anda 18 bin 11 süresiz 4/B sözleşmeli ve 8 Bin 808 3+1 sözleşmeli personelin çalıştığını anımsatan Engin, şöyle devam etti:

Aynı kurumda sözleşmeli olarak çalışanlar arasında iki farklı uygulama söz konusudur. 9 Temmuz 2018’den sonra atananlar 3+1 formülü ile kadroya alınırken söz konusu tarihten önce atanan 18 bin  personel halen kadroya geçirilmemektedir. Temmuz 2018’den sonra atananlar ise 1 yılın sonunda becayiş ve eş durumu tayininden yararlanamamaktadır.  Aynı kurumda çalışan 4/B Sözleşmelilere uygulanan bu çifte standardın bir an önce son bulmasını istiyoruz. Tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 formülü ile kadroya alınması ve çalışmalarını müteakip 1 yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın becayiş ve eş durumu tayininden yararlanmasının iş barışı açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz.

"Diyanet-Sen olarak 4/B sözleşmeli personeli sıkıntıya sokan bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz"

9 Temmuz 2018’den sonra atanan 4/B sözleşmeli personelin çakılı kadro gereği 1 yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamadığını kaydeden Engin, "Bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personelin moral ve motivasyonunu düşürüyor. Diyanet-Sen olarak 4/B sözleşmeli personeli sıkıntıya sokan bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Sözleşmeli çalışanlar olarak sözleşmeli personel rejiminin (belirli görevlerle sınırlı olmak ve istisnai nitelikte ve toplam kamu görevlisi sayısının yüzde 1’inden fazla olmamak kaydıyla) kamu personel sisteminde oldukça dar kapsamlı yer almasını ve mevcut sözleşmeli personelin kadroya geçiş sürecine ilişkin çalışmalara başlanmasını, bu çalışma tamamlanıncaya kadar yer değiştirmeden, görevde yükselmeye, gelir vergisi matrahından, izin haklarına birçok hak ve konuda yaşanan mağduriyetlerin kapsamlı ve hızlı bir düzenlemeyle çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz." diyerek çağrıda bulundu. 


Diyanet-Sen Malatya Şubesinden 4/B sözleşmeli personele kadro talebi

Diyanet-Sen Malatya Şubesinden 4/B sözleşmeli personele kadro talebi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.