Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas: Din görevlilerine hakkettikleri değer verilmelidir

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Arvas: Din görevlilerine hakkettikleri değer verilmelidir

​Din görevlilerinin hayatın her anında toplumun yanında ve hizmetinde olduklarını belirten Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, din görevlilerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, bu haftanın din görevlisi eksenli ihya edilmesini istedi.

Arvas, "Camiyi ve cemaati sevk eden din görevlilerimiz aynı zamanda beşikten mezara hayatın her alanında insanımızın yanındadır. Tüm ömürlerini din hizmetine adayan toplumun önderi konumundaki din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor. Daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmeleri için yetkili sendika olarak elimizden geline yapacağımızı bilmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin Peygamber varisleri olduğunu söyleyen Arvas, "Toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden din görevlilerimize karşı son zamanlarda bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya mecralarında yapılan saldırıları kınıyor, bu tür haksız saldırıların bir daha yaşanmaması temenni ediyorum." dedi.

"İlitam kontenjanları yükseltilmelidir"

Sendika olarak din görevlilerinin eğitimini önemsediklerini ifade eden Arvas, "Cami, Din Görevlileri ve Vefa' temasıyla kutlanan bu yıl ki Camiler ve Din Görevliler Haftası’nın ruhuna uygun olarak ilimlerini artırmak eğitimlerine devam etmek isteyen ilahiyat önlisans mezunu arkadaşlarımızın lisanslarını tamamlamalarına imkân sağlanmalıdır. Bu nedenle ilitam kontenjanlarının bir an önce talebi karşılayacak şekilde yükseltilmesini ve kurum personeline özel kontenjan ayrılmasını istiyoruz." çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.