​Diyanet Vakıf-Sen: İbadethanelerimizde Covid-19 tedbirlerini elden bırakmayalım

​Diyanet Vakıf-Sen: İbadethanelerimizde Covid-19 tedbirlerini elden bırakmayalım

Salgın sürecinin henüz bitmediğinden dolayı tedbirler elden bırakılmaması gerektiği konusunda uyaran Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, camilerde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, havaların ısınması sonucunda oluşabilecek olumsuzluklara mahal vermeden ibadethanelerde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uygun hareket etmeye devam edilmesi gerektiğini belirti.  

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada,  "Hepimizin bildiği üzere yaklaşık 1 yıldır bir salgın süreci yaşıyoruz. Bu durum yetkili ve ilgili makamların yaptığı açıklamalara göre bir süre daha devam edecek. Camilerimiz, mescitlerimiz, Kur’an kurslarımızda pandemi döneminde kurallara önemle dikkat ediliyor. Namaz kılmaya gelen vatandaşlarımız kendi seccadeleri ile geliyorlar, tüm camilerimiz düzenli bir şekilde dezenfekte ediliyor, abdesthaneler kapalı tutuluyor, din görevlilerimiz şahsı temizlik ve sağlık durumlarına hassasiyetle yaklaşıyorlar." dedi.

Camiler her türlü koşulda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen tüm halkın hizmetinde olduğunu hatırlatan Ünal, "Kar, kış demeden, mevsim fark etmeksizin diyanet personelimiz görevlerini sorunsuz bir şekilde ifa etmektedir. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde havalar mevsimin özelliklerine uygun olmadan ısınıyor. Sıcaklıklar bazı illerimizde 15 dereceyi buluyor. Bu durum halkımız arasında bir rehavete neden olabilir. Aylardır çeşitli kısıtlamalar ve soğukların etkisi ile dışarılara çıkamıyoruz. Hayatın birçok alanını sınırlandırmak zorunda kaldık. Tedbirlere alıştık, fakat havaların ısınması tedbirleri elden bırakmamıza sebep olmamalıdır. Özellikle cami, mescit gibi bir arada olduğumuz kapalı ortamlarda havaların ısınması ile oluşabilecek sorunları hep birlikte engelleyebiliriz. Sıcakların artması bahane teşkil etmemelidir. İbadetlerini camilerimizde yerine getirmek isteyen tüm vatandaşlara seslenmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Halkın belirtilen tedbirlere uyması gerektiğini belirten Ünal, "Cami içerisinde, avlusunda, camilerimizin yakın çevresinde maskesiz gezmeyelim ve mesafe kuralını ihlal etmeyelim. Selamlaşmamızı gönül selamı ile icra etmeye devam edelim. Seccadelerimizi getirelim. Namazlarımızı kıldıktan sonra din görevlilerimiz ile yapmak istediğiniz görüşmelerde de kurallara uygun davranalım. Taleplerimiz olmasın. İbadetimizi gerçekleştirip evlerimize, işlerimize geri dönelim. Temizliğimize göstermiş olduğumuz hassasiyeti bir kat daha artıralım. Cuma günlerinde normal günden daha bir yoğunluk yaşanıyor. Özellikle cuma namazında kalabalık bir ortamda olduğumuzu unutmayalım. Görevlilerimize yardımcı olalım, söyledikleri kurallara uyalım. Nasıl olsa bize bir şey olmaz diye düşünmeyelim. Belirlenen mesafede seccadelerimizi sererek ibadetlerimizi yerine getirelim. Güngörmüş (yaşı büyük) vatandaşlarımız bu konuda unutkanlıklar yaşayabilirler. Gençlerimiz, münasip bir lisanla yaşlılarımıza uyarılarda bulunabilirler." ifadelerini kullandı. 


​Diyanet Vakıf-Sen: İbadethanelerimizde Covid-19 tedbirlerini elden bırakmayalım

​Diyanet Vakıf-Sen: İbadethanelerimizde Covid-19 tedbirlerini elden bırakmayalım

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.