Diyanet'ten Kürtçe meal

Diyanet'ten Kürtçe meal

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali için çalışma başlattı.

Diyanet, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan Kürtçe mealin dağıtımına öncelikle Doğu ve Güneydoğu illerinde başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı resmi olarak Kürtçe Kur'an çalışmaları başlattı. Bugüne kadar çeşitli kişilerce hazırlanan Kürtçe Kur'an meallerinde problemler tespit eden Diyanet, referans bir eser çıkartacak. Yıl sonuna kadar çalışmalarını bitirmeyi hedefleyen Diyanet, özellikle Güney Doğu ile Doğu Anadolu olmak üzere Türkiye genelinde dağıtımlarına başlayacak.

Diyanet'in bu çalışması kapsamında Kürtçe'yi iyi konuşup yazabilen din bilginleri bulduklarını belirten bir Diyanet yetkilsi 'Bu kişiler böyle bir çalışma için Kürtçe meali gerçekleştiriyor' şeklinde konuştu. Kur'an-ı Kerim'in sadece Kürtçe'de değil her dilde ve lehçede meali olması gerektiğine vurgu yapan yetkili, 'Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir dile çevrilmesinin başlı başına bir ilim meselesidir. Bu konuda daha titiz ve ehemmiyetli davranmamız lazım ve zaten gerektiği gibi de gereken davranışı sergiliyoruz' dedi.

HACILARA DA VERİLECEK

Diyanet yetkilisi, 'Kur'an-ı Kerim'i bitirdikten sonra Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde özellikle dağıtımlar yapacağız ve daha sonra yakın bir süre zarfı içinde de Türkiye geneline dağıtımlarına başlayacağız. Ayrıca hac ve umreye giden hacı adaylarımıza da istekleri doğrultusunda Kürtçe Kur'an-ı Kerim vereceğiz.'

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.