Diyarbakı Bağlar'da metruk yapıların yıkımına başlandı

Diyarbakı Bağlar'da metruk yapıların yıkımına başlandı

Madde bağımlılarının mesken edindiği metruk yapıların, vatandaşların şikâyetleri üzerine, Bağlar Belediyesi tarafından yıkımına başlandı.

Diyarbakırlıların kâbusu haline gelen ve madde bağımlılarının mesken edindiği metruk yapıların, vatandaşların şikâyetleri üzerine, Bağlar Belediyesi Fen İşleri birimlerince yıkımına başlandı.

Diyarbakır'da çarpık kentleşmenin hâkim olduğu yerleşim yerlerinin başında gelen merkez Bağlar ilçesinde, mülk sahipleri tarafından çeşitli nedenlerle terk edilen ve zamanla madde bağımlılarının meskeni haline gelen metruk yapılar, çevrede yaşayan vatandaşların kâbusu haline geldi.

Çocuklarının can güvenliğinden endişe eden vatandaşların şikâyetleri belediyeyi harekete geçirdi. Belediye ekipleri, metruk yapılara ağırlık verirken, yıkılma tehlikesi olan riskli yapıları da tahliye ettirmeye başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde hak sahiplerine kira yardımı sağlanıyor.

Görevlendirdiği ekiple durum tespiti yaptıran Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İlçe Kaymakamlığı'nın da desteğiyle Kaynartepe ve Muradiye mahallelerinde bu yapılara yönelik yıkım çalışması başlattı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli yapı kapsamına dâhil edilen hak sahiplerine de kira yardımı yapılarak mağdur edilmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bağlar Belediyesi'nin metruk yapılar için başlattığı yıkım ve temizleme çalışmaları, vatandaşları da memnun etti. Bağlar Belediyesi'ne ve Kaymakamlığı'na teşekkür eden vatandaşlar, çocuklarının can güvenliğine yönelik endişelerinin azaldığını belirttiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.