Diyarbakır 22 yeni ambulansa kavuştu

Diyarbakır 22 yeni ambulansa kavuştu

​Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine 22 ambulans daha katarak araç filosunu daha da güçlendirdi.

Diyarbakır'da nüfusun artmasıyla birlikte yetersiz kalan ambulans sayısı 22 yeni ambulansın gelmesiyle 109'a çıktı.

Türkiye'de sağlık alanında son yıllarda sessiz bir devrim yaşandığını belirten Vali Münir Karaloğlu "Türkiye'nin sağlıkta aldığı mesafe muhteşem. Sadece acil sağlık hizmetlerinde Diyarbakır'ı göz önüne aldığımızda 18 yıl önce Diyarbakır'da sadece 2 tane acil sağlık hizmeti sunan merkezimiz varmış. Koskoca Diyarbakır'da bu iki sağlık merkezinde sadece 9 tane 112 acil ambulansımız varmış." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da 66 sağlık istasyonunun bulunduğunu söyleyen Karaloğlu "Ambulans sayımız yeni eklenenlerle beraber 109 oldu. Sadece bu rakama bakarak sağlıktaki diğer fiziki altyapı ve sağlıktaki dönüşümlere bakmadan Türkiye'de sağlık hizmetlerinin nereden nereye geldiğini anlayabilmek için Diyarbakır'daki bu iki rakam bile yeterlidir." şeklinde konuştu.

Hizmete sunulan yeni ambulansların sıradan ambulans olmadığını ifade eden Karaloğlu, "Bugün buradaki çok nitelikli ambulanslarımızın bulunduğu filomuzun içerisinde yeni doğan ambulansları, obez vatandaşlarımızı taşımak için kullanılan ambulanslar, hasta nakil ambulanslarımız ve diğer nitelikli ambulanslarımız var. Diyarbakır'da sadece karadan değil hava nakil ambulansımız da var. Allah'a hamdolsun dünyada şu anda acil sağlık hizmetlerini en iyi sunan ülkelerden birisi haline geldik." dedi. 


Diyarbakır 22 yeni ambulansa kavuştu

Diyarbakır 22 yeni ambulansa kavuştu

Diyarbakır 22 yeni ambulansa kavuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler