Diyarbakır Bağlar Belediyesi engelli vatandaş için çalışma başlattı

Diyarbakır Bağlar Belediyesi engelli vatandaş için çalışma başlattı

Yaşadığı rahatsızlık sonucu 19 yıl önce iki ayağını da kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Eşref Öztek'in bazı sosyal haklardan istifade edememesi yönündeki talebi üzerine Bağlar Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde ikamet eden 56 yaşındaki Eşref Öztek, kendisini ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na yüzde 95 sakat raporu olmasına rağmen bakıcı maaşı bağlanmadığını dile getirerek sorununun çözümü için destek istedi.

Beyoğlu, iki ayağını kaybeden ve tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Eşref Öztek'i evinde ziyaret etti.

Ailesinin verdiği bilgiye göre vücudunda meydana gelen yaralar nedeniyle hastaneye giden Öztek, hastalığın yayıldığının belirtilmesi üzerine iki ayağını da kaybederek tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamak zorunda kaldı.

Devletin verdiği sosyal destekler dışında herhangi bir geliri olmayan 4 çocuk babası Öztek, yüzde 95 sakat raporu olmasına rağmen ilgili kurumların "bakıcı hizmeti almasına gerek yok" diyerek bu hizmetten mahrum bırakıldığını dile getirerek 19 yıldır bakımını üstlenen eşi için bakıcı maaşı istedi.

Aileye moral ve teselli veren Beyoğlu, ayni ve nakdi destekte bulunacaklarını belirterek diğer kurumların sorumluluk alanına giren sorun ve taleplerinin yerine getirilmesi yönünde gerekli görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.

"Bakıcılık hizmeti için devletimizden destek bekliyoruz"

Beyoğlu, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal devlet atılımları son 19 yılda gerçekleşti. Devletimiz ve hükümetimiz tüm imkanlarıyla sizler gibi desteğe muhtaç vatandaşların yanındadır. Taleplerinizin yerine getirilmesi hususunda elimizden geleni yapacağız." dedi.

Yüzde 95 sakat raporu olmasına rağmen kendisine bakıcı hizmeti verilmediğini belirten Öztek, "Durumumu gördünüz. Eşim olmasa ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Bakıcı hizmeti veya ücreti verilirse bizim için çok iyi olur. Buna çok ihtiyacımız var. Bu konuda yetkililerden destek istiyoruz. Allah rızası için bize yardımcı olsunlar. Evimize kadar gelerek destek olan Bağlar Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu'na çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

249de186424eda42f735.jpg

605d62a205f0859b3078.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler