Diyarbakır Bağlar Belediyesi fiyat ve hijyen denetimi yaptı

Diyarbakır Bağlar Belediyesi fiyat ve hijyen denetimi yaptı

Zabıta ve gıda kontrol ekipleri, yeni yıl öncesinde ilçe genelinde gıda fiyatları ve hijyen denetimleri gerçekleştirdi.

Kimi mekanların mutfaklarına giren ekipler, işletme yöneticilerine uyarılarda bulunarak kuralları ihlal eden bazı işletmeler hakkında tutanak tuttu.

Ticaret Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde gıda ürünlerini satan işletmeler, şikâyet konusu olan stokçuluk ve fahiş fiyatlar üzerinden uyarıldı.

Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ticaret Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla ilçenin farklı bölgelerine yayılarak ani baskınlarla denetimler gerçekleştirdi. Tespit edilen eksiklerle ilgili tutanak tutan ekipler, mutfaklarda hijyen kontrolü yaparak kural ihlalinde bulunan işletmelerin yöneticilerini uyardı.

Gıda ürünlerinin üretildiği ve satıldığı işletmelerde fahiş fiyatlarla ilgili inceleme yapan ekipler, vatandaşı mağdur eden uygulamalara karşı uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri, halkın yoğun ilgi gösterdiği semt pazarlarında da genel kurallarla ilgili denetimler gerçekleştirdi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla artırılan denetimlerde, son dönemlerde vatandaşın yoğun şikayetlerine neden olan fiyat artışları ve stokçuluk da öne çıktı.

Ne esnafın ne vatandaşın mağdur edilmesini istemediklerine dikkat çeken Beyoğlu, "Bu denetimlerdeki amacımız insanlarımızın sağlıklı ve huzurlu koşullarda yaşamasına imkân tanımaktır. Kurallara riayet eden esnafımıza teşekkür ediyor, kuralları ihlal edenleri de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.