Diyarbakır Bağlar Belediyesinden 7 maddelik Corona virüs önlem paketi

Diyarbakır Bağlar Belediyesinden 7 maddelik Corona virüs önlem paketi

Dünya genelinde etkili olan ve Türkiye'de de görülmeye başlanan yeni tip Corona virüs salgınına karşı Bağlar Belediyesi 7 maddelik önlem paketini hayata geçirdi.

Bağlar Belediyesi, Corona virüs tedbirleri kapsamında, belediyeye ait kampüs ve binalarda dezenfekte çalışması yürütürken virüsün bulaşma riskinin yüksek olduğu 60 yaşın üzerindeki çalışanların yanı sıra hasta, hamile ve engelli personel 12 gün idari izinli sayıldı.

Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görev yapan doktor ve iş güvenliği uzmanları, belediyenin değişik birimlerinde görev yapan personele pandemi, Corona virüs ve hijyen konularında eğitim vermeye başladı. Uzmanlar, salgına karşı neler yapılması gerektiği konularında bilgiler verdi.

"Yeni tip Corona virüs riskine karşı 14 kural" adıyla bastırılan kitapçıklar, belediyeye ait kampüs ve binalara asılırken bu kitapçıkların vatandaşlara da dağıtılacağı kaydedildi.

Belediyenin sportif, kültürel ve sanatsal tüm etkinlikleri durdurularak tesisler geçici süreliğine kullanıma kapatıldığı belirtildi.

Kadın ve çocuk oyun merkezlerinde verilen mesleki ve temel eğitimler ertelenirken üniversite adaylarına ücretsiz TYT-AYT kurslarının verildiği eğitim merkezi de bir süreliğine kapatıldı.

Vatandaşlara hizmet veren belediyeye ait kampüs ve binalar dezenfekte edildi. Başkan Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile alınan kararlar doğrultusunda görevlendirilen özel ekip, halkın doğrudan temas kurduğu ve hizmet aldığı binaları titiz bir şekilde dezenfekte etti.

Alınan tedbirler konusunda açıklamalarda bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, insan sağlığını her şeyden daha önemli gördüklerini belirterek, "Vatandaşlarımız virüsten korkmamalı ve günlük yaşantılarına devam etmeli ancak hastalık riskine karşı da uyanık ve tedbirli olmalıdır." dedi.

Beyoğlu, "Ülkemiz inşallah bu günleri de atlatacaktır. Bizler de tüm kurum ve kuruluşlar olarak bu sürece katkıda bulunacağız. Bunu milli bir seferberlik görevi olarak telakki ediyoruz. Öncelikle bizim bu noktada milletimize örnek olmamız gerekiyor. Bu nedenle halka açık olan belediyemize ait kampüs ve binalarda tedbirleri sıklaştırdık. Milletimizin bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nden 7 maddelik Corona virüs önlem paketi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nden 7 maddelik Corona virüs önlem paketi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nden 7 maddelik Corona virüs önlem paketi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.