Diyarbakır Bağlar'daki cinsel istismar iddiası gerginliği gece boyunca sürdü

Diyarbakır Bağlar'daki cinsel istismar iddiası gerginliği gece boyunca sürdü

Diyarbakır'da akşam saatlerinde küçük bir kız çocuğuna bir okulda cinsel istismar girişiminde bulunulması üzerine ayaklanan halk ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 6 yaşındaki bir kız çocuğunun bir okulda akşam saatlerinde 2 kişi tarafından cinsel istismar girişiminde bulunulması üzerine halk, sokağa döküldü. Zanlıyı polisten isteyen halk, olayın yaşandığı okulu basmak istedi, polis havaya ateş edip, biber gazı atarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Polis tarafından halka olayla ilgili olarak,“ Olayı detaylıca soruşturuyoruz. Olayı gerçekleştiren şahıslar hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Şahsı adaletin karşısına çıkaracağız. Size düşen Diyarbakırlılara yakışır bir şekilde saygılı bir şekilde dağılmanızdır. Devlet olarak gerekeni yapacağız.” açıklaması yapıldı.

Yüzlerce kişinin, caddeyi trafiğe kapattığı gergin anlar, sabaha saatlerine kadar devam ederken polis, kalabalığı sakinleştirmek için zor anlar yaşadı.

Merkez Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu'nun bahçesinde oynayan 6 yaşındaki bir kız çocuğuna, akşam saatlerinde 2 kişinin taciz girişiminde bulunması üzerine meydana geldi.

Çevredeki apartmanlarda oturan bina sakinlerinin durumu fark etmesi üzerine çok sayıda vatandaş okulu bastı.

Polis halkı biber gazı ile dağıtmaya çalıştı

Kadın, çocuk ve yaşlıların da gece saatlerine kadar sokaklarda beklediği olayda, atılan biber gazı ile halk zor anlar yaşadı.

“Biz Müslümanız, bu tür olaylara karşı hassasız. Zanlıya en ağır cezayı kendimiz vermek istiyoruz. Bize versinler, gerekeni yapalım.” diyen öfkeli vatandaşlar, Nükhet Coşkun Caddesi'ni trafiğe kapatarak tepki gösterirken, 'İdam isteriz' sloganları atan kalabalığın okul çevresinde bekleyişi sabah saatlerine kadar devam etti.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.