Diyarbakır'da Beyaz Bayraklı işyeri sayısı 174 oldu

Diyarbakır'da Beyaz Bayraklı işyeri sayısı 174 oldu

Beyaz Bayrak uygulamasını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı boyunca yaptığı denetimler sonucunda kriterlere uyan ve Beyaz Bayrak verilen işyeri sayısı 174 oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak için işyerlerine yönelik Beyaz Bayrak uygulamasını sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan iş yerlerini sürekli denetliyor. Bu yıl Beyaz Bayrak uygulaması için denetime alınan ve kriterlere uyan işyerlerine Beyaz Bayrak verilmesi ile kent genelinde 174 işyerine 3, 2 ve 1 yıldızlı bayraklar verildi.

 

Mevcut denetim şekillerinden farklı olarak, tüketicileri de içine alan işyerlerinde kalite ve gıda güvenliğini sağlayan bir sistem olan Beyaz Bayrak uygulaması, 50’ye aşkın hijyenik, fiziki ve teknik kriter esas alınarak puanlandırmaya dayalı bir denetimle belirleniyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, il genelinde yaptığı çalışmalar sonucunda işyerlerine önce bilgilendirme daha sonrada ‘Beyaz Bayrak’ uygulaması için denetimler gerçekleştiriyor. Denetimlerde işyerleri teknik, hijyenik ve fiziki açıdan değerlendirilerek Beyaz Bayrak almaya hak kazanan işyeri sahiplerine bayrakları teslim ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler