Diyarbakır Bismil'de tarihi eserler ele geçirildi: 3 gözaltı

Diyarbakır Bismil'de tarihi eserler ele geçirildi: 3 gözaltı

Bismil ilçemizde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken, 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bismil ilçemizde gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildiği, 3 şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Bismil ilçesinde ikamet eden 3 şüpheli şahsın elinde bulundurdukları tarihi eserleri satmak için alıcı aradığı yönünde bilgi elde edilmiştir. Bu kapsamda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda 11 Ocak 2019 Cuma günü Diyarbakır ili Bismil ilçesinde icra edilen operasyonda, bahse konu şüpheli şahıslar tarihi eserleri satmaya çalıştığı esnada suçüstü yakalanmıştır." denildi.

Olayla iltisaklı 3 şüphelinin yakalandığının bildirildiği açıklamada, "Şahısların üzerlerinde ve ikamet ettikleri adreslerde yapılan adli aramalarda; 2 bin 263 adet sikke, 21 adet bronz ve gümüş yüzük, 20 adet obje, 7 adet bileklik, 5 adet bronz heykel, 4 adet haç, bir adet bakır kap, bir adet bakır kapak, 5 adet ok ucu, bir adet ceylan simgeli mühür olmak üzere toplam 2 bin 328 adet tarihi eser ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesi ve alınan talimat uyarınca, ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı 3 şüpheli gözaltına alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler