Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Sokak hayvanlarının ölüme terkedildiği iddiaları asılsız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Sokak hayvanlarının ölüme terkedildiği iddiaları asılsız

Bazı haber sitelerinde, Diyarbakır'da yüzlerce sokak hayvanının ölüme terkedildiği iddialarına karşın açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yayınlanan haberlerin asılsız ve kasıtlı olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bazı medya organlarınca yayınlanan "Diyarbakır’daki Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde 300-400 sokak hayvanı ölüme terk edildi." başlıklı haberde barınaktaki hayvanların ölüme terk edildiğine yönelik iddialara yer verilmiştir. Söz konusu iddialar tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır."

Açıklamanın devamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin fiziki ve teknik koşullarının yetersiz kalması nedeni ile daha iyi hizmet verebilmek için alt yapısı güçlü ve modern bir şekilde yeni bir hayvan bakım evi ve rehabilitasyon merkezi çalışmalarına başlandığı ifade edildi.

"Tedavi ve aşılama işlemleri yapılan hayvanlar yasa gereği doğaya bırakıldı"

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa istinaden muayene, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri tamamlanan yaklaşık 100 adet kedi ve köpeğin yasa gereği doğaya bırakıldığı belirtilen açıklamada, Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan 20 adet engelli kedi ve köpeğin Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine geçici olarak nakil edildiği bilgisine yer verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Pandemi nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması ve kar yağışının yaşandığı günlerde can dostlarımızın beslenmesi için birçok yerde besleme odakları oluşturmakta ve bu odaklarda düzenli bir şekilde kuru mama bırakılmaktadır. Bazı çevrelerce kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar tamamen asılsız olup, yapılan hizmetleri gölgeleyerek kamuoyunda olumsuz algı yaratmaya yönelik çabalardan ibarettir." denildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler