Diyarbakır Çınar Mevlid-i Nebi etkinliği 2017

Diyarbakır Çınar Mevlid-i Nebi etkinliği 2017

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hz. Muhammed'in bütün insanlığa adalet için gönderildiği belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği gerçekleştirildi.

Mehmet Doğan'ın Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, mevlid-i şerif ve ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Burada katılımcılara hitap eden Molla Remzi Uçar, bütün mahlûkatın, Hz. Muhammed'in adaletine muhtaç olduğunu söyledi.

Uçar, "Eğer bugün insanlık, özelde biz Müslümanlar şu kâinata kulağımızı açarsak kâinatta bulunan dağlar, belki bize şu an en yakın olan Karacadağ veya Göksu Barajı, belki bize çok yakın olan ağaçlar, taşlar ve şu an dünya üzerinde harap olmuş beldeler, yıkılmış şehirler ve o şehirlerin altında bulunan cüsseler, paramparça olmuş bedenler, parçalanmış minik yavrular, sularda boğulan o insanlar, bu mahlûkatın tümü bizlere şunu diyecektir: Neredesin ya Resulullah? Senin adaletin ve insanlığa getirdiğin barış nerede?" dedi.

"Hz. Muhammed bütün insanlığa adalet için geldi"

Hz. Muhammed'in, bütün insanlığa adalet için geldiğini dile getiren Uçar, "Bugün insanlığın tümü biz Müslümanlara sesleniyor. 'Ey Müslümanlar! Ey 'İnsanlar içerisinden çıkarılmış en hayırlı ümmet olan' Müslümanlar! Ey ümmet-i Muhammed neredesiniz? Neden bu toplumlara, milletlere, halkların tümüne adaletin, barışın, adaletin, rahmetin nasıl olacağını en güzel şekilde anlatmadınız? Tarih sürecinde İspanya'daki Hristiyanlar, Müslümanları 'Gelin, bizler sizin adaletinize muhtacız. Bizleri, bizim gibi olan bu insanların zulmünden kurtarın.' diyerek çağırıyorlardı. İşte, insanlık bugün buna muhtaçtır. İnsanlık, her Cuma namazında imam minberden inmeden önce okunan 'Şüphesiz ki Allah, adaleti emreder.' ayetinin tahakkuk etmesine muhtaçtır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Molla Abdullah Muğuç'un yaptığı duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.