Diyarbakır Dicle Durabeyli köyü kutlu doğum etkinliği foto 2017

Diyarbakır Dicle Durabeyli köyü kutlu doğum etkinliği foto 2017

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Durabeyli köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Piran Hak Der tarafından Durabeyli (Darat) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yoğun katılım gösteren vatandaşlar, alınlarında bandajlar, ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salâvat ve tekbirler getirdi.

Grup İrşad sanatçılarından Mehmet Gündüz ve İbrahim Akbaş’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı. Etkinlikte küçük kız çocuklarının okuduğu ilahi ve ezgiler katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Köy meydanında düzenlenen etkinliğe köy sakinlerinin yanı sıra; HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan katıldı.

Sunuculuğunu Mesut Kaçmaz’ın yaptığı etkinlik Mustafa Umut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Grup İrşad sanatçılarından Mehmet Gündüz ve İbrahim Akbaş Mevlid-i Şerifi okudu.

“Hz Muhammed, Allah’ın emrini adaletle yerine getirdi”

Etkinlikte bir konuşma yapan İttihad-ul Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik, Hz Muhammed’in yolunu sürdürenlerin dünya ve ahirette aziz olacaklarını belirtti. Allah Resulüne sırt çevirenlerin gazaba uğrayacaklarını söyleyen Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Peygamberin yolunu sürdürenler, Peygamberin elini tutanlar, peygambere hürmet edenler dünyada ve ahirette aziz, başı dik ve başarılı olurlar. Allah’u Teâlâ onlara büyük bir şeref bahşedecektir. Fakat Peygamberin elini tutmayanlar, Peygambere sırt çevirenler rezil, rüsva ve perişan oldular. Allah’ın (cc) gazabına uğradılar.”

Hz Muhammed’in (sav) yakın akrabası olan Ebu Leheb’in Peygamberimize sırt çevirdiğinden dolayı ellerinin kuruduğunu hatırlatan Çelik, “Allah Resulünün davasından gayri tüm davalar batıldır. Peygamberin rehberliği ve büyüklüğü dışında büyüklük taslayanların çoğu üçkâğıtçıdırlar. Peygamberimiz Allah Resulü, davamız İslam, mürşidimiz Allah’ın kelamı Kur’an’dır. Allah (cc) dini üzerinde sabredelim. Peygamberin ümmeti üzerinde sabredelim. Vallahi rahmet, bereket ve cennet yakındır.” dedi.

Hz Muhammed’in (sav) Peygamber olarak gönderilmeden önce toplumda kimi insanların kıymetlerinin olmadığını belirten Çelik son olarak, “Allah’ın (cc) bir vasfı da adildir. Allah (cc) adil insanlardan Peygamberler göndermiştir. Resulullah adildi. O Peygamber olmadan önce Mekke, Medine zulüm doluydu. Sokaklar, evler ve insanların kalbi zulüm doluydu. Fakirlere, kadınlara kadir ve kıymet yoktu. O kadar zalimlerdi ki kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı, öldürüyorlardı. İşte öyle bir zamanda Allah’ın Peygamberi Hz. Muhammed geldi ve herkese yer verdi. Peygamberin yanında mazlumların, kölelerin, kadınları, kız çocuklarının, fakirlerin alnı açıktı. Çünkü o Allah’ın adaletini yeryüzüne getirdi. Allah’ın emrini adaletle yerine getirdi.” İfadelerini kullandı.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. Etkinliğin sonunda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

İLKHA

































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler