Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 4 ameliyat gözü açıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 4 ameliyat gözü açıldı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde 4 ameliyat gözünün açılışı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanelerinde 4 ameliyat gözünün açılışının yapılmasıyla birlikte toplam ameliyathane odası sayısı 26 oldu.

Yeni ameliyat gözlerinin açılışını gerçekleştiren DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve DÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, geçtiğimiz yıl hastanede yaklaşık 203 bin 495 ameliyat yapıldığını söyledi.

Gül, "Bu ameliyatların hepsi zor ve çevre illerden yapılamayıp da bize gelen hastalara yapılan ameliyatlardır. Bizim daha önce 24 tane ameliyat odamız vardı, biz bunlara ameliyat gözü diyoruz, 2 senelik bir çalışmayla 4 tane yeni ameliyathane odasını daha hizmete sokmuş bulunuyoruz. Şu anda toplam 26 ameliyat gözümüz var. Normalde burada ayda 2 bin ameliyat yapılırken geçtiğimiz ay bu 4 ameliyat gözünü devreye sokmakla yaklaşık 2 bin 500 civarında ameliyat yapıldı. Bundan sonra bu ameliyat sayıları giderek artacak." dedi.

Tüp bebek merkezi hizmete girecek

Geçtiğimiz ay sağlık turizmi yetki belgesi aldıklarını bildiren Gül, şunları söyledi: "Dolayısıyla yurt dışından gelecek hastaları artık burada tedavi edebileceğiz. Bu sağlık turizmi yetki belgesi almak çok önemli bir durumdur. Daha önce hiç açılmamış ve Diyarbakır'da olmayan bir tüp bebek merkezimiz var, son aşamalarına geldik. Şu anda cihaz alma aşamasındayız. Önümüzdeki günlerde de tüp bebek merkezini hizmete sokacağız."

Rektör Gül'den hastaneyle ilgili iddialar hakkında açıklama

Konuşmasının sonunda Gül, geçtiğimiz günlerde basında hastaneleriyle ilgili yer alan iddialara değindi. Gül'ün, beslendikleri kimyasal atıklar nedeniyle kışın dahi hastanede görülen mutasyona uğramış sivrisineklere "böcek" demesi ve hastanedeki kirliliği sadece tuvaletlere indirgemesi dikkat çekti.

"Ne kadar temiz tutarsanız tutun birisi gelip tuvaleti pisleyebilir"

Hastanedeki kirlilik hakkında Gül, "Siz ne kadar temiz tutarsanız tutun 10 dakika sonra birisi gidip tuvaleti pisleyebilir, kötü bırakabilir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler