Diyarbakır Dökmetaş Mahallesi Toprakevler mevkiindeki tapulu arazileri ellerinden alındı, mağdur edildiler

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Dökmetaş Mahallesi Toprakevler mevkiindeki arazilerinin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından başkalarına satılması nedeniyle mağdur olan mülk sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Dökmetaş Mahallesi Toprakevler mevkiinde tapulu alanlarında fabrika yapılacağı gerekçesiyle ellerinden alınan arazi karşılığında petrol boru hattının geçtiği alanın verilmesine tepki gösteren hak sahipleri mağdur edildiklerini belirtti.

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Ensari Toprak, "Varımız yoğumuz bu mülkiyetimizdi. Devlet, haber vermeden elimizden zorla aldı. Yerine 20 dönümlük bir taşlık verdi ve o taşlığın ortasından ise benzin hatları geçiyor, yani 6 dönüm kesiliyor." ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin yetkili makamlarla yaptıkları görüşmeleri aktaran Toprak, "Müracaatımız üzerine Kaymakam Bey boru hattını kaldıracaklarını söylemişti. Millî Savunma Bakanlığına 2 kez yapılan müracaata rağmen yol verilmedi. Şu an geride kalan sadece 14 dönümdür, mağduruz. 150 nüfusun nafakasını kestiler." dedi.

"Vali Bey'in verdiği söze Milli Emlak engel oldu"

Kendilerinden habersiz arazileri satılan mülk sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Ensari Toprak Kendilerinden habersiz arazileri satılan mülk sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

Toprak, "Vali Beyin çağırması üzerine yanına gittiğimizde, aşağıdaki 21 bin 600 metrekarelik alanla takas edeceğini söylemişti. Vali Bey, '21 bin 600 metrekareyi onlara verin, eğer Milli Emlak fiyat farkı istiyorsa OSB tarafından biz veririz.' demişti. Buna da Milli Emlak Müdürlüğü engel oldu. O söz yerde kaldı. Bizi sadece oyalıyorlar, ne yapacağımızı bilemiyoruz." şeklinde konuştu.

Tapunun kendisi, kardeşi ve amcasının adına kayıtlı olduğunu dile getiren Toprak, "Bu tapu 200-300 yıllık tapudur. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, hangi kapıya vursak yüzümüze kapanıyor. 33 bin 750 metrekarenin hepsini aldılar. Burada domates, biber, buğday ekiyorduk. 200 kişinin nafakası buradan geliyordu. Senede 70-80 bin TL kazanıyorduk, onu da aldılar. Bize rahat vermiyorlar, duvar çekecekler, evimizin arkasını kapatacaklar." dedi.

"Üç zengin adam için bu kadar insanı mağdur etmişler"

Kendilerinden habersiz arazileri satılan mülk sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

İbrahim Toprak

Arazilerinin kendilerinden habersiz ellerinden alındığını söyleyen İbrahim Toprak ise "Üç zengin adam için bu kadar insanı mağdur etmişler. Dünyada böyle bir adalet var mı?" diye sordu.

Yetkililere seslenen Toprak, "33 dönümü tapulu, babamdan kalma 30 dönümü de hazine arazisi olmak üzere yaklaşık 60 dönümü elimizden aldılar. Bizden aldıkları 33 dönüm yerine 20 dönüm arazi verildi. Bu arazinin ortasından 2 benzin hattı geçiyor. Arazinin yarısı boru hattının bir tarafına diğer yarısı öteki tarafına düşüyor." şeklinde konuştu.

Kendilerinden habersiz arazileri satılan mülk sahipleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor

"Madem 33 dönüm arazimizi elimizden aldılar, bari mağdur etmesinler"

Kendilerine tahsis edilen alanda herhangi bir ev ya da tarım faaliyeti yürütemediklerini dile getiren Toprak, "Çünkü orası uzun tarihten beri Milli Savunma Bakanlığına aittir. Bir şey yapamıyoruz. Bizim isteğimiz, bu 2 benzin hattının ilerisinde yer verilmesidir. Burası kimsenin malı değildir, şayet hazine malı ise Türkiye vatandaşı olarak benim hakkımdır. Madem 33 dönüm arazimizi elimizden aldılar, bari mağdur etmesinler." diye belirtti.

33 dönümlük arazi alanında 3 fabrika yapıldığını ve geriye kalan kısımda da 3 tane daha fabrika inşa edilmek istendiğine dikkat çeken Toprak, buraların satışı durumunda öncelik hakkının kendilerinde olduğunu ve buna ilişkin kurumda dilekçelerinin mevcut olduğunu dile getirdi.

Toprak, "Milli Emlak Müdürlüğüne gittiğimizde, bir aydır belediyeye kâğıt astıklarını, ilanın 10 gün askıda kaldığını söylüyorlar. Ben kırsal mahallede kalıyorum, belediye ile ne işim olur ki? Aramadan, haber vermeden, imza atmadan işleme başladılar. Ben imza atmadan 3 zengin adama nasıl verirler." diyerek sitemde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler