Diyarbakır Eğil’de silahlı kavga: 5 ölü 7 yaralı

Diyarbakır Eğil’de silahlı kavga: 5 ölü 7 yaralı

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde meydana gelen silahlı kavgada 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Eğil'e bağlı Oyalı köyünün Gomman köyünde 3 aile arasında meydana gelen silahlı kavgada 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Eğil'e bağlı Gomman köyünde meydana geldi. Oyalı köyünün Amman mezrasında ikamet eden bir aile, arazi anlaşmazlığı yaşadıkları Gomman köyündeki bir aileyle barışmak üzere minibüsle köye gitti. Köyde aile fertleri arasında arazi anlaşmazlığı dolayısıyla tartışma yaşanması sonucu Amman mezrasından gelen kişiler, minibüsle ayrılmak üzereyken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda minibüsün içerisindeki 3 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının ardından Amman mezrasından gelen bazı kişiler de Gomman köyüne gelerek silahlı saldırıda bulunması sonucu burada da 2 kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan saldırıların ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda  7 kişinin yaralandığı ve ambulanslarla hastanelere kaldırıldıkları belirtildi.

Olayda hayatını kaybedenlerden Leyla Bakil (17), Abdurrezak Bakil (52), Cebrail Korkmaz (45) ve isimleri henüz öğrenilemeyen 2 kişinin cenazelerinin Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri morguna kaldırıldıkları öğrenildi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum