Diyarbakır Ergani'de Aynı aileden 5 kişi Siyer Yarışmasında dereceye girerek ödül kazandı

Diyarbakır Ergani'de Aynı aileden 5 kişi Siyer Yarışmasında dereceye girerek ödül kazandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Siyer Yarışmasına ailece hazırlanan Ulu ailesinin 5 ferdi dereceye girerek ödül kazandı.

Peygamber Sevdaları Vakfı tarafından 13 Şubat 2022 Pazar günü Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden 40 kişi siyer sınavında ödül kazanırken 5 kişinin aynı aileden olması ailece çalışmanın önemini bir kez daha ortaya çıkardı.

Ulu ailesinden baba Mehmet Ulu yarım altın, Hivnur Ulu dizüstü bilgisayar, Abdurrahman Ulu basketbol potası, Susanur Ulu mikrofon, Fatmanur Ulu ise Dart tahtası kazandı.

Siyer Yarışmasında 1 yanlış yaparak Türkiye 9.su olan Baba Mehmet Ulu duygularını şöyle ifade etti:

"Siyer yarışmasına her sene giriyoruz. Geleneksel olarak yapılıyor. Çocuklarla birlikte katılıyoruz. Özellikle çocukların peygamberimizi yakından tanımaları için üstünde duruyoruz. Çocuklarla birlikte çalışıp müzakere yapıp beraber çalıştığımız için de faydası oluyor. Yarışmaya girmek isteyen arkadaşlara tavsiyem her sene girsinler. Bir sene kazanmadılar diye ümitlerini kaybetmesinler. Zamanla bir birikim oluşuyor. Ondan sonra kazanma şansları artıyor. Ben buradan yarışmanın yapılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma, özellikle peygamber sevdalıları vakfından Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Allah'a emanet olun."

Sınavda kendi kategorisinde Türkiye ikincisi olan ve çok mutlu olduğunu yaşadığı duygunun çok güzel olduğunu ifade eden Hivnur Ulu, "çok mutluyum. Çok güzel bir duygu. Mutlu olmamın iki nedeni var. İlki ben Hazreti Muhammed'in Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatını konu edinen kitapları daha önce de okudum. Böylece o bilgiler daha pekişmiş oldu. İkincisi ise dereceye girdim. Türkiye ikincisi oldum, ayrıca mutluyum. Kitabı bir defa okudum. Önemli yerlerin altlarını çizdim. Daha sonra da altını çizdiğim yerleri not aldım. O notları da tekrar ederek evde müzakere yapıyorduk. Babam soruyordu ben cevaplıyordum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Özellikle Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Susanar Ulu ise sınavda dereceye girmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek sınava girecek arkadaşlara; "Kitabı okuyacak arkadaşlara tavsiyem kitabı önce okusunlar ve önemli yerlerin altını çizsinler. Daha sonra da altını çizdiklerin yerlerin de tekrarını yapsınlar." tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler