Diyarbakır Hani kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto

Diyarbakır Hani kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları bir araya geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinden Hani İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İrşad-Der), organize ettiği Kutlu Doğum etkinliğine ilçe sakinlerinin yanı sıra köylerden gelen halkın yoğun katılımıyla Hani merkezde bulunan bir futbol sahasında gerçekleştirildi.

Saat 13.30’da Hafız Bilal Hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Siverek İkra mevlüt grubunun okuduğu Kürtçe Mevlit esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümlerin oluşturulduğu etkinliğe ilçe halkı yoğun katılım gösterirken, etkinlik alanında taşınan Tevhid bayrakları ve pankartlar renkli görüntüler oluşturdu.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlikte, Özlem ajans sanatçıları tarafından okunan ezgi ve marşlarda etkinlik alanındaki halk coşarken, küçük bir çocuğun okuduğu şiirle duygu dolu anlar yaşandı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Hani İrşad Der başkanı Muzaffer Karavil, Hz. Muhammed’i (sav) anne, baba ve evlattan daha çok sevmek gerektiğini ve O’nun ümmetinin çok şanslı olduğunun altını çizdi.

‘’Hz. Muhammed’in tek derdi ümmetti’’

Hz. Muhammed’e (sav) layık bir ümmet olmak için çalışmak gerektiğini belirten Karavil, ‘’Resülullah bir gün kapımızı çalsa biz onu hemen içeri alabilecek miyiz, yoksa onu kapıda bekletip evimizde uygunsuz kitap, dergi, gazete ve televizyon kanallarını değiştirip öylemi içeri alırdık? Kıyamet günü Peygamberlerin dahi “nefsi nefsi” dediği o günde Hz. Peygamber büyük şefaatin sahibidir. Dünyada olduğu gibi ahirette de peygamberimizin yegâne derdi ümmeti olacaktır. Bizlerde bugün ona layık ümmet olmak için çalışmalıyız’’ dedi.

‘’Kızlarımız Hz. Fatma ve Hz. Haticeye Benzemelidir’’

Gençlerin, Ünlüleri, futbolcuları veya sanatçıları değil Hz. Muhammed’i (sav) örnek almaları gerektiğini ve batı özentisinden uzak olmaları gerektiğini söyleyen Karavil, ‘’Gençlerimiz O’nun ahlakını örnek almalıdır, kızlarımız Hz. Fatma ve Hz. Hatice’ye benzemelidir. O’nun dışında alınan tüm örnekler kötü örnektir. Hz. Muhammed’i hayat rehberimiz yaptığımız zaman kurtuluşa erenlerden olacağız.’’ diye konuştu.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programda Zazaca bir konuşma Yapan Molla Nihat Çam, etkinlik alanına akın eden peygamber âşıklarının Hz. Muhammed’e olan bağlılıklarının ve O’na olan sevgilerinin bir göstergesi olduğunun belirtti.

‘’Resulullah’ı sevmek sünnetine tabi olmakla mümkündür’’

Hani’nin Peygamber aşığı bir ilçe olduğunu, O’nun yolunda ve O’na bağlı olduklarını söyleyen Çam, ‘’Bizler bugün Resülullah’a olan bağlılığımızı bu meydanı doldurarak gösterdik. Ama unutmamamız gereken bir şey daha var, Resülullah’ı seviyorsak onun sünneti seniyesini hayatımızda yaşayıp insanlara da yaşatmamız gerekir.’’ dedi.

‘’Hz. Muhammed insanları zulümden kurtardı’’

Hz. Muhammed (sav) kâinatı şereflendirmeden önce insanların birçok haksızlığa uğradığına, kız çocuklarına hiçbir değerin verilmediğine dikkat çeken Çam, ‘’Hz Muhammed  (sav) insanlığa çok şeyler kazandırmıştır. Resülullah, insanları zulümden kurtardı. İslam devletini kurdu. Köleleri özgürlüğe kavuşturdu. Diri diri gömülen kız çocuklarını kurtardı. Annelere şeref verdi. Cenneti onların ayakları altına aldı.“ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Siyer Sınavı ve salavat kampanyasının sonuçları açıklandı. Dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Siverek İkra tiyatro ekibinin sergilediği ‘’Bilal-i Habeşi’nin imanı’’ konulu Tiyatro gösterisi izleyenlerde duygu dolu anlar yaşatırken, gösteri esnasında sık sık tekbirler ve salavatlar getirildi.

Etkinlik Hani İrşad-Der başkanı Muzaffer Karavil’in yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler