Diyarbakır Huzurevleri Mahallesinde elektrik telleri kopunca evde yangın çıktı

Diyarbakır Huzurevleri Mahallesinde elektrik telleri kopunca evde yangın çıktı

Diyarbakır’da bir eve yakın olan elektrik tellerinin kopması sonucu yangın çıktı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir eve yakın olan elektrik tellerinin kopması sonucu evde yangın çıktı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında Huzurevleri Mahallesi 26'ncı Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Konuyla ilgili olarak konuşan ev sahibi Ramazan Çiçek, evlerinin yakınında bulunan elektrik telleri kopunca yangın çıktığını ve damda bulunan çanağın düştüğünü söyledi.

Çanak düşünce patlama meydana geldiğini anlatan Çiçek, "Evimin yandığına dair telefon gelince eve geldim. Evde büyük alevler çıktığını gördüm. Odaya girdiğimde dumandan dolayı içerisi  kapkaranlıktı, göz gözü görmüyordu. Battaniyeyi üstüme atıp, ateşi suyla söndürmeye çalıştım. Çok şükür, eşime ve çocuklarıma bir şey olmadı. Biraz mal kaybı var ama ben DEDAŞ'tan şikâyetçiyim. DEDAŞ'ı mahkemeye vereceğim. Yukarıda üç faz var ve bunların patlamasıyla yangın gerçekleşiyor. Yani 380 voltluk elektrik, kablonun kopmasıyla damda üç fazdan çanağa atıyor. Çanağa düşmesiyle elembirin patlaması bir oluyor. O sırada televizyon da patlıyor, komple yanıyor. Televizyonun patlamasıyla hem bizim ev hem de alt katta abimin evi yanmış.  Evde eşim ve kızım, alt katta abim ve yengem vardı. Zehirlenme vakası oldu." dedi. 

Pencerenin önünden elektrik kablolarının geçmesinin mantıksız olduğunu anlatan Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz kaç defa DEDAŞ'a, 'Bu telleri buradan ayırın.' diye haber verdik. Bunun hemen kapının önünden geçmesi doğru değildir. Diyoruz ama kendi bildiklerini yapıyorlar. Bizi muhatap bile almıyorlar. Ben bunun için onları mahkemeye vereceğim. Bu bir suçtur. Yani pencerenin önünden elektriğin geçmesi mantığa sığmıyor." (Mehmet Çelik, Emrah Deniz - İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.