Diyarbakır Huzurevleri'nde minibüs yakan PKK'liler yakalandı

Diyarbakır Huzurevleri'nde minibüs yakan PKK'liler yakalandı

Diyarbakır'da bir yolcu minübüsünü ateşe veren PKK'liler, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Dün saat 21.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Sıtkı Göral Caddesi üzerinde yüzü maskeli şahıslar tarafından 21 M 0052 plaka sayılı minibüs, molotof kokteyli atılması suretiyle yakılmıştı.

Edinilen bilgilere göre polisin yaptığı çalışmalar üzerine saldırıyı gerçekleştiren şahısların Süleyman K. isimli şahsın yönlendirmesi ile Zana Ç. ve Devrim A. isimli şahıslar olduğu tespit edildi.

Şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Zana Ç.'nin bulunduğu binanın çatı katına doğru kaçmaya çalışırken yakalandığı, şahsın yapılan üst aramasında üzerinde bulunan cep telefonunu incelendiğinde minübüs yakma olayının görüntülerinin bulunduğu tespit edildi.

Şahıslardan Devrim A.'nın da olayın gerçekleştiği mahallede ikamet ettiği ve yakalandığı, bu şahsın cep telefonunda da minübüs yakma olayının görüntülerinin bulunduğu tespit edildi

Polisin Devrim A. ile yaptığı konuşmada Zana Ç. isimli şahsı aradığını, eylem yapacağını ve kendisinin de eyleme katılmasını istediğini itiraf ettiği belirtildi.

Diğer şahıslar Süleyman K. ile Mehmet K. de düzenlenen operasyonla yakalanırken şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler