Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden "koronavirüsü" açıklaması

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden "koronavirüsü" açıklaması

​Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, kentte "koronavirüs" ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, yapılan testinin negatif çıktığını ifade etti.

Çin’de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle şu ana kadar ölenlerin sayısı 425’e, virüsten etkilenenlerin sayısı 20 bin 438’e yükseldi. Koronavirüsünün Diyarbakır'da da görüldüğü iddialarına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Açıklamada, "3 Şubat Pazartesi günü bazı sosyal medya hesaplarında ve İnternet sitelerinde İlimizde Çin'den yayılan 'Koronavirüs' şüphesiyle bir vatandaşımızın hastaneye yatırıldığı iddia edilmiş ve öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtmadığı ile ilgili tarafımızca kamuoyuna basın duyurusu yapılmıştı." denildi.

Yapılan tetiklerde koronavirüsüne rastlanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Vatandaşımız tedbir ve gözlem amacıyla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde takibe alınmış, tahlillerinin yapılması için vatandaşımızdan kan alınarak Sağlık Bakanlığımız Halk Sağlığı Referans Laboratuvarına gönderilmiş ve burada yapılan tetkikler sonucunda numunede 'Koronavirüs' tespit edilmemiştir.  Vatandaşımız bugün taburcu edilmiştir.

Açıklamanın devamında, kentte koronavirüs vakası bulunmadığını ve vatandaşların resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri uyarısında bulunuldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.