Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

​1954 yılında açılıp Türkiye'nin ilk imam hatip okullarından olan Diyarbakır İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkımı gerçekleştirilen 65 yıllık Diyarbakır İmam Hatip Lisesi, hayırsever Ebubekir Tivnikli'nin katkısıyla 24 derslik, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve spor salonundan oluşacak şekilde yeniden inşa edilmek üzere temeli atılıyor.

Diyarbakır'da 1954 yılında açılan İmam Hatip Okulu Türkiye'nin ilk imam hatip okullarından olmakla beraber mülkiyeti Devlet Demir Yolları'na ait olan bir binada eğitim-öğretime başlayarak 1965 yılına kadar hizmet vermeye devam etti.

1965’te Devlet Demir Yolları'na ait olan binanın karşısında yapılan yeni binaya taşınan okulun ilk binası ise, o tarihten itibaren okul öğrencileri için pansiyon olarak kullanıldı.

İmam hatip okulları hakkında bilgi veren ÖNDER Diyarbakır İmam Hatipliler Derneği Başkanı Av. Mehmet Siraceddin Öztoprak, "Bu okulumuzun ve bütün İmam Hatip okullarımızın amacı; bilgili, erdemli, özgüveni yüksek milli ve manevi değerlerle mücehhez, inanç ve düşünce özgürlüğünü benimseyen, geçmişi inkâr etmeden günün gerektirdiği koşulların farkında olan ve geleceğin inşasına talip olan örnek nesiller, sağlıklı bir ruh, beden ve din anlayışına sahip, inançlarını sosyal bütünleşme, dayanışma ve hoşgörü içinde yaşayan bireyler yetiştirmektir." dedi.

"Yüzlerce profesör, ilim adamı ve siyasetçiler bu okulun bahçesinden yetişen güllerdir"

Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin ilimden, irfandan nasiplenmiş, ilmi çalışmalarıyla, sosyal hizmetleriyle, yazdıkları kitaplarla kentin ilim ve irfanında müessir olmuş nice nice değerli insanlar yetiştirdiğini belirten Öztoprak, "Yüzlerce profesör, ilim adamı ve siyasetçiler bu okulun bahçesinden yetişen güllerdir. Dicle Üniversitesi’nde ve diğer pek çok üniversitede dekan ve profesör olarak görev yapan ülke çapında yüzlerce değer, bu okulumuzdan mezun olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

Okulun her iki binası da fiziki yıpranmışlıkları ve modern ihtiyaçlara artık cevap veremez oluşları sebebiyle yıktırıldığını dile getiren Öztoprak, "Kadim şehrin, bu kadim okuluna yakışır kalitede ve donanımda yeni bir okul binasına gerçekten acil ihtiyaç vardı. 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde; bilgili, erdemli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlere bağlı, inanç ve düşünce özgürlüğünü benimseyen nesiller yetiştirme yolunda atılan önemli bir adım olan bu okulumuz, Hayırsever Ebubekir Tivnikli, İSAR Vakfı tarafından yaptırılacak 24 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ile spor salonundan oluşacaktır." şeklinde konuştu.

Kazı çalışması başlatılan yeni okul binasının gelecek eğitim öğretim yılına yetiştirileceğinin altını çizen Öztoprak, yeniden inşa edilecek okulun eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.


Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

Diyarbakır İmam Hatip Lisesinin temeli atılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.