Diyarbakır İstasyon Meydanı Viyadüğü yenilenip güçlendirildi

Diyarbakır İstasyon Meydanı Viyadüğü yenilenip güçlendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Yenişehir ve Bağlar ilçesini birbirine bağlayan kentin ulaşım aksı açısından önemli bir yere sahip olan İstasyon Viyadüğünde güçlendirme ve yenileme çalışmalarını tamamladı.

Teknik personelin yaptığı performans analizi sonucu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yenişehir-Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan, kentin ulaşım aksı açısından önemli bir yere sahip olan ve uzun zaman önce yapılan İstasyon Viyadüğünde ilk etapta güçlendirme çalışmaları yürüttü.

İstasyon Güçlendirme ve Muhtelif Köprülerde Onarım İşi kapsamında viyadüğün 7 aksında bulunan 14 kolonunda güçlendirme işlemleri yapıldı. Çalışmalarda 60 ton donatı, 300 metreküp yüksek dayanımlı beton ve 4000 adet Q 26 filizi ile epoksi uygulamasıyla güçlendirme yapıldı.

Yıpranan kolon ve kiriş başlıkları 350 metrekare tamir harcıyla onaran Büyükşehir Belediyesi, sıvama işlemlerinin ardından viyadük altındaki tüm imalatları boyattı. Yaya ve araç trafiğinin güvenliği için 675 metre ferforce korkulukla değiştiren ekipler, 450 metre oto korkuluk imalatını köprüye yerleştirdi. 

Yıpranan dilantasyon derzlerini 156 metre elostomer derziyle yenileyen Fen İşleri Daire Başkanlığı, yayaların viyadüğü daha rahat kullanması için kaldırımları genişletti. Çalışmalarda 675 metrekare bazalt taşı kullanıldı.

Yapılan güçlendirme çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Viyadüğün daha estetik görünmesini ve bağlandığı caddeyle uyumunu sağlamak için 19 adet Tip Test onaylı Led Armatürlü aydınlatma direği dikti. Tamamlanan güçlendirme ve peyzaj çalışmalarının ardından viyadük, araç ile vatandaşların hizmetine açıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.