Diyarbakır kamuda zorunlu maskeli mesai dönemi başladı

Diyarbakır kamuda zorunlu maskeli mesai dönemi başladı

Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda kamu personelleri, tüm çalışmalarını maske takarak yürütüyor.

Dün Diyarbakır Valiliği tarafından Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararları duyurmasıyla Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler, tüm kesimler tarafından hayata geçirilmeye başlandı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında tüm çalışanlarıyla alınan kararlara riayet ettiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu yönde çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bağlar Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Beyoğlu, "Son genelge doğrultusunda bugünden itibaren içeride ve dışarıda çalışan, şahsım da dahil olmak üzere tüm personellerimiz maskeyle çalışıyor ve çalışmak da zorundadır." dedi.

"Belediye olarak tüm kurallara uyuyor, halkımızı da teşvik ediyoruz"

İlçe genelinde yaptıkları çalışmalara da değinen Beyoğlu, "Bizler bütün ilçemizin yollarını ve kaldırımlarını her gün düzenli olarak modern araçlarımızla temizliyor ve yıkıyoruz. Bunun yanında semt pazarlarımızda her gün düzenli olarak pazar esnafına ve pazara giriş yapan vatandaşlarımıza eldiven ve maske dağıtıyoruz. Yani harfiyen tüm kurallara uyuyor ve vatandaşlarımızı da teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Beyoğlu, "Diyoruz ki, evde kalalım, evde huzur ve hayat var. Bu geçici bir süreçtir. İnşallah Türkiye'miz en güçlü bir şekilde bu sıkıntıdan çıkar ve yolumuza devam ederiz." şeklinde konuştu.

 

"Bu süreçte aile fertlerimize insanlığı, terbiyeyi, edebi ve dini öğretelim"

Evde geçirilen vakitlerin değerlendirilmesi konusunda ailelere tavsiyelerde bulunan Beyoğlu son olarak şunları söyledi:

"Bu süreç içerisinde ailelere tavsiyemiz, fırsatı değerlendirerek çoluk-çocuğumuz ve torunlarımızla bir araya gelerek kendi örf ve adetlerimizi ihya edelim, birbirimize kitap okumayı tavsiye edelim ve mutlak bir şekilde kitap okuyalım. Çoluk-çocuğumuza insanlığı, terbiyeyi, edebi ve dini öğretelim. Bu bir fırsattır, vesiledir. Bunu en güzel bir şekilde değerlendirelim."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.