Diyarbakır Kayapınar Belediyesi engellilere okuma-yazma eğitimi verdi

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi engellilere okuma-yazma eğitimi verdi

Diyarbakır'da Engelsiz Yaşam Merkezinde engellilere yönelik okuma-yazma eğitimi verildi.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçe Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezindeki çeşitli branşlarda açılan kurslara katılan engellilere yönelik okuma-yazma eğitimi verildi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde ilçe milli eğitim müdürlüğüyle ortaklaşa düzenlenen eğitime 14 engelli katıldı. Haftada 10 saat verilen birinci kademe okuma-yazma kursu 12 hafta sürdü. Kursa katılan 14 öğrenciden 10'u, yapılan birinci kademe sınavından başarı ile geçerek, okuma yazma öğrendi.

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, kursun temel amaçlarının engelli bireylere okuma ve yazma öğretip, sosyalleşmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Okuryazarlığın engelli öğrenciler için büyük önem arz ettiğini belirten Kılıç, "Özellikle toplumsal yaşam içerisinde hayatlarını bağımsız bir şekilde idame etmeleri yönünden okuryazar oluşları en önemli basamağı oluşturmaktadır. Özel bireylerde okuma yazma süreci sağlıklı bireylere nazaran daha zor bir sürece tekabül etmektedir. Bu zorlu süreç öğretmen, öğrenci ve aile üçgeninde gerçekleşmektedir. Bu üçgenin en önemli yapıtaşı ise sabırdır. Bu sancılı süreçte öğrencinin motivasyonu yüksek tutulmalı, başarısızlık duygusuna düşüp okuma yazmaya karşı tepki oluşturmadan ilerleme sağlanmalıdır. Aile ile iş birliği içinde gerçekleştirilen bu süreçte öğrencinin öğrenme kapasitesi de elbette ki yüksek olacaktır." dedi.

"Duyarlı aileler sayesinde güzel netice aldık"

Duyarlı aileler sayesinde birinci kademede güzel neticeler aldıklarını sözlerine ekleyen Kılıç, "Bu öğrencilerimizin büyük çoğunluğu hafif düzey mental reterdasyon tanısı konulmuş olup, aynı zamanda aralarında fiziksel rahatsızlığı (CP-cerebral palsiy) olan öğrencilerimiz de bulunmaktadır. Eğitim sürecinde öğretmenlerimiz öncelikle öğrencilerimize görselliği baz alan materyaller üzerinden harfleri tanıtıp, somut örneklerle kelimeler öğrettik. Mental rahatsızlıklarından ötürü unutkanlık sorunuyla karşı karşıya olduğumuz için bu süreçte okulda öğrendiklerini evde tekrar etmeleri çok önemliydi. Bu konuda duyarlı olan ailelerimiz sayesinde birinci kademede güzel neticeler aldık." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler