Diyarbakır Kayapınar'da petrol çalan hırsız yakalandı

Diyarbakır Kayapınar'da petrol çalan hırsız yakalandı

Diyarbakır'da petrol kuyularından çalınan 980 litre ham petrol yapılan operasyon ile ele geçirilirken hırsızlık yapan şahıs da yakalandı.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde petrol kuyularından çalındığı tespit edilen araca istiflenmiş 17 bidon içerisindeki toplam 980 litre ham petrol  ele geçirildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kayapınar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, petrol boru hattından hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılması maksadıyla operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Gerçekleştirilen istihbari çalışmalar neticesinde Kayapınar ilçesi Baykara Mahallesi mülki sınırları içerisinde Türkiye Petrollerine ait ham petrol kuyularından hırsızlık olayının gerçekleştirileceği duyumu alınmıştır. Devam eden çalışmalar neticesinde, bahse konu bölgede 09 Ağustos 2019 Cuma günü icra edilen devriye esnasında bir şüpheli şahsın petrol kuyusundan ham petrolü bidonlara doldurmak suretiyle çaldığı ve bu bidonları aracına yüklemeye çalıştığı görülmesi üzerine devriye ekibince olaya müdahale edilerek şüpheli M.N.E. isimli şahıs olaya konu olan aracı ile birlikte olay yerinde yakalanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Şüpheli şahsın aracının içerisinde ve olay yerinde yapılan adli aramada; aracın arka bölümüne istiflenmiş 17 adet bidon içerisinde toplam 980 litre ham petrol ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler