Diyarbakır Kulp'ta 14 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır Kulp'ta 14 PKK’li öldürüldü

​Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK’ye yönelik operasyonda aralarında üst düzey sorumlularının da bulunduğu 14 PKK’linin öldürüldüğü, 2 PKK'linin de sağ olarak yakalandığı bildirildi.

Kulp'un Alaca köyü Şenyayla mezrası mülki sınırları içerisindeki Varikamera Tepe ile Yaylak köyü Gühermi mevkiinde düzenlenen operasyon sonucunda, 14 PKK’linin öldürüldüğü, biri yaralı, diğeri sağ olmak üzere 2 PKK'linin de yakalandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Kulp'de 16 Kasım 2017 Perşembe günü PKK'ye yönelik operasyon başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada operasyon kapsamında, Alaca Köyü Şenyayla Mezrası mülki sınırları içerisindeki Varikamera Tepe ile Yaylak Köyü Gühermi mevkiinde 2 ayrı grup PKK'liyle sıcak temas sağlandığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, Haznaki Tepe güneyinde gerçekleştirilen temas araması neticesinde tespit edilen bir adet sığınak içerisinde, 18 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 10.30 itibariyle sığınakta, sözde 'Orta saha sorumlusu Ararat telsiz' çağrı adlı Doğan Dideri, sözde 'Orta saha muhaberecisi Agiri telsiz' çağrı adlı Reber, sözde Şenyayla alan sorumlusu ve İçişleri Bakanlığının 'arananlar listesi"nde gri kategoride yer alan Serdar Amed, sözde 'Şenyayla YJA-Star sorumlusu Haziran telsiz' çağrı adlı Beritan Torhildan, sözde Şenyayla alanında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve Bakanlık listesinde gri kategoride bulunan 'Aldar telsiz' çağrı adlı Rüstem Cilo'nun da aralarında bulunduğu biri sağ, biri yaralı, 16 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamada, sığınakta, 2 M-16 piyade tüfeği, buna ait bin 334 fişek ve 4 şarjör, 2 makineli tüfek ve 3 bin 326 mühimmatı, keskin nişancı tüfeği, 15 kalaşnikof, 18 el bombası, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeğine ait 39 şarjör ve 4 bin 884 fişek, 11 anti-personel roketatar mühimmatı, 3 termobarik roketatar mühimmatı, 15 roket sevk fişeği, araç ve el telsizleri, 10 kilogram TNT, 100 gram plastik patlayıcı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiği ifade edildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden silah, mühimmat, muhabere malzemesi ile delil niteliğine haiz olan malzemeler muhafaza altına alındığı, el bombaları, patlayıcı madde ve diğerler malzemelerin ise yerinde imha edildiği aktarılan açıklamada, operasyonlara devam edileceği vurgusu yapıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler