Diyarbakır Kulp'ta biri yeşil renkli kod listesinde aranan 2 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır Kulp'ta biri yeşil renkli kod listesinde aranan 2 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonda 2 PKK’li öldürüldü.

Diyarbakır Valiliği, Kulp ilçesinde PKK’ye yönelik yapılan operasyonda biri İçişleri Bakanlığının yeşil renkli kod listesi ile aranmakta olmak üzere 2 PKK’linin öldürüldüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 4 Nisan'da başlanan operasyon kapsamında bugün saat 12.50’de Kulp'un Demirli Köyü Keçiveren Mezrası mülki sınırları içerisindeki Ricit Deresi mevkiinde  bir grup PKK'liliyle sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Sağlanan temas neticesinde 3  Nisan 2018 tarihinde kesilmiş olan odunları kamyonla Kulp ilçesine nakletmekte iken silahlı saldırı sonucunda Malik Yıldız isimli güvenlik korucumuzun şehit edilmesi, 5‘i güvenlik korucusu, biri vatandaş olmak üzere 6 kişinin yaralanması olayının faili olan ve İçişleri Bakanlığının yeşil renkli kod listesi ile aranmakta olan Demhat Cilo (Kod adı) Eyüp Çelik’in de arasında yer aldığı 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilmiş, bir adet  M-16  piyade tüfeği bir adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği biri adet tabanca, bir adet dürbün, çok sayıda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın sonunda Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, öldürülen PKK'liler ile ele geçirilen silah, mühimmat ve diğer malzemelerin muhafaza altına alınarak adli işlemlere başlanıldığı kaydedildi. (Mehmet Çelik- İLKHA)            

               










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.