Diyarbakır Lice Bağlan Köyü'nde 1 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır Lice Bağlan Köyü'nde 1 PKK’li öldürüldü

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan Köyünde PKK’ye yönelik yapılan operasyonda 1 PKK’linin öldürüldüğü, birinin yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Bağlan ve Çavundur köyleri kırsal alanında PKK’ye yönelik yapılan operasyon sonucunda bir PKK’linin öldürüldüğü ve birinin yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Lice ilçesi Bağlan Köyü içerisindeki bir kısım konut ve yakın civarında, 03-04 Eylül 2017'de icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde; biri ölü, biri de ağır yaralı olmak üzere 2 terörist bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Glock marka tabanca, 5 şarjör, 133 5.45 mm çapında fişek, 2 el bombası, bir boş tabanca şarjörü (kılıfıyla), bir ses kayıt cihazı ve bir adet şemsiye ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir” denildi. 

Açıklamada, “Biri ayağından yaralı olmak üzere 2 terörist işbirlikçisi, bir el bombasıyla birlikte sağ olarak yakalanmıştır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada son olarak Bağlan Köyü içerisinde ölü olarak ele geçirilen PKK’linin bulunduğu mevkiide, 10 kilogram toz esrar, 50 gram kubar esrar, 200 gr kenevir tohumu ve bir hassas terazi ele geçirildiği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.