Diyarbakır Lice'de 2 PKK'li öldürüldü

Diyarbakır Lice'de 2 PKK'li öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda 2 PKK'li öldürüldü.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Duru köyü Bekirhan mezrası kırsalında gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada, 2 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca Lice ilçesi Duru köyü Bekirhan mezrası mülki sınırlarında gerçekleştirilen operasyonda, bir grup PKK'li ile çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, çatışmada 2 PKK'linin üzerlerinde bulunan bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet el bombası, bu silahlara ait şarjör, mermi ve bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği ile öldürüldüğü belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda adli işlemlere başlandığı, delil niteliğinde olan silah, mühimmat ve diğer malzemelerin muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, el yapımı patlayıcı düzeneği ve el bombasının yerinde imha edildiği belirtildi.

Öte yandan jandarma ekipleri tarafından sürdürülen operasyonlarla Lice ilçe kırsalında 24 saat aralıksız olarak bölgede İHA'ların uçtuğu ve her türlü hareketliliği kaydettiği açıklandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler