Diyarbakır Lice’de 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi foto

Diyarbakır Lice’de 2 sığınak kullanılamaz hale getirildi foto

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından kullanılan 2 sığınak ile bir barınak kullanılamaz hale getirildi.

Diyarbakır Valiliği, Çarşamba günü saat 22.00’da başlayıp, dün sona eren Lice operasyonunun bilançosunu kamuoyu ile başlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada operasyonda, PKK tarafından kullanılan 2 sığınak ile bir barınağın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Operasyon bölgesindeki köy ve mezralarda şüpheli olarak belirlenen 55 ev ve eklentisinde Lice Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararıyla arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, bir şüphelinin gözaltına alındığı, kaçağı olduğunu belirlenen 2 kişiye ise askerlik kanunu uyarınca tebligat yapılıp serbest bırakıldığına yer verildi.

Açıklamada ele geçirilen malzemeler şu şekilde sıralandı:

“Bir adet M-16 Piyade Tüfeği, bir adet tabanca, 3 adet M-16 Piyade Tüfeğine ait şarjör, 325 adet muhtelif fişek [270 adet M-16 P.Tf., 55 adet PKM Bixi Makineli Tüfek], bir adet silah üstü dürbün, 18 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeğine ait dipçik, 25 adet Cobra tipi el telsizi, 3 adet güneş paneli, 25 adet bıçak, 4 adet sırt çantası, 15 takım terörist leşker kıyafeti, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile narko terörizm kapsamında 50 kilo toz esrar maddesi.”

Açıklamada operasyonda bomba yapımında kullanılan 20 adet tüp, 340 kilo amonyum nitrat, 14’lü pil bloğu, 50 metre kablo ve 95 adet pil tespit edilmeye müteakip yerinde imha edildiğine yer verildi.

Açıklamanın sonun ele geçirilen silah, mühimmat ile uyuşturucu maddesinin Cumhuriyet Savcısının talimatı uyarınca muhafaza altına alındığı ifade edildi.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.