Diyarbakır Lice’de 744 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır Lice’de 744 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 744 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde 2 Kasım Perşembe başlayıp, 4 Kasım Cumartesi günü sona eren PKK operasyonunun bilançosunu kamuoyuna yazılı açıklama ile duyurdu.

Operasyonda bir mağara ile 25 sığınağın tespit edilmeye müteakip kullanılamaz hale getirildiği ifade edilen açıklamada, çok silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

İlçeye bağlı Hedik Köyü Silkito ve Körtan Mezraları ile Bayırlı Köyü Seyrek ve Sağlık Mezraları mülki sınırları içerisinde, 7 ayrı sığınak içerisine gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette Jelikan bidonlar bulunduğu ifade edilen açıklamada, 50 kilo amonyum nitrat, 57 adet 5,56 milimetre çapında Ball 855 marka fişek, M-16 Piyade Tüfeği, 6 Kaleşnikof Piyade Tüfeği şarjörü, 12 kütüklük, bir adet 100’lük boş Bixi mayonu, 3 adet 50’lik boş Bixi mayonu, 10 araç aküsü, 247 pil, 6 adet 8’li pil bloğu, 2 ışıldak, 4 sırt çantası, 35 tüp, 2 dikiş makinesi, çok sayıda giysi ve yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi.

Ele geçirilen malzemelerden yiyecek ve giyim maddelerinin savcılık talimatıyla yerinde imha edildiğine yer verilen açıklamada, silah ve mühimmatların da muhafaza altına alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Lice ilçesi Hedik Köyü mülki sınırları içerisindeki bir konut ve eklentilerinde yapılan aramada 6 bin kök kenevir, 638 kilo 15 gram kubar ve 105 kilo 95 gram toz olmak üzere, piyasa değeri 9 milyon 768 bin 500 lira olan toplam 744 kilo 10 gram esrar ele geçirildiği ifade edildi.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.