Diyarbakır Lice'deki Çatışmada 1 PKK'li Öldü

Diyarbakır Lice'deki Çatışmada 1 PKK'li Öldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 'yola mayın döşendiği' ihbarı üzerine olay yerine giden güvenlik birimleri ile PKK mensupları arasında çatışma çıktı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "22 Kasım 2012 günü saat 19.40 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Kayacık/Serince köyü yol ayrımında 4-5 kişilik şüpheli bir grup şahsın bulunduğu ihbarının gelmesi üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Mobil Jandarma Özel Harekat Timi ile kobra zırhlı araçları ilgili bölgeye sevk edilmiştir. Güvenlik güçleri bölgeye ulaştıklarında PKK/KCK mensuplarının yol üzerinde hareket halinde oldukları tespit edilmiş, şahıslara 'dur' ihtarında bulunulmuş ve şüpheli şahısların dur ihtarına ateşle karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışma çıkmıştır. Daha sonra bölgede yapılan aramada 1 PKK/KCK mensubu, 1 adet bixi marka makinalı silah ve 50 adet mermi ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada, olay bölgesi ve yakın çevresinde arama-tarama ve keşif faaliyeti yapıldığı belirtilerek, "Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde Serince köyü yol ayrımında 1 metre genişliğinde 0,5 metre uzunluğunda ve 0,5 metre derinliğinde bir çukur, yaklaşık bin metre kablo (500 metresi düzenek bağlantısı yapılmamış toprağa gömülü şekilde), 3 adet 12 kilogramlık büyük tüp (ağızları kesik ve içleri Anfo tipi patlayıcı madde -Amonyum nitrat ve petrol ürünü karışımlı ve A-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş- ile dolu), patlatılmak üzere hazırlanmış 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, PKK mensuplarına ait 6 adet sırt çantası ele geçirilmiştir. Ayrıca Jandarma Bölge Komutanlığınca ilave Jandarma Özel Harekat Timleri bölgeye sevk edilmiş ve yine 7. Kolordu Komutanlığı'nca da 2 adet taarruz helikopteri görevlendirilerek PKK mensuplarının muhtemel kaçış istikametlerine ve içerisine kaçtıkları ormanlık alana yönelik takip icra edilmiştir.

Olay bölgesinde gerekli adli tahkikatın yapılması maksadıyla patlayıcı imha ekipleri, mayın arama köpek timi ve diğer güvenlik unsurları gönderilmiştir" ifadeleri yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler