Diyarbakır Lice'deki operasyonda 3 PKKli öldü

Diyarbakır Lice'deki operasyonda 3 PKKli öldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu üs bölgesine saldırı sonrası çıkan çatışmada 3 PKKli ölü ele geçirildi.

DİYARBAKIR- Açıklamada, Lice ilçesi Duru Jandarma Karakol Komutanlığı'nın yakın emniyetini sağlayan Narlı Tepe üs bölgesine 02 Kasım günü saat 16.05 sıralarında kalabalık bir gurup PKK/KCK'lı örgüt mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı ve sızma girişiminde bulunulduğu belirtildi. Saldırıya Duru Jandarma Karakol Komutanlığı ve Narlı Tepe üs bölgesinde bulunan tank ve diğer tüm destek silahlarıyla anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, 7. Kolordu Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığından Jandarma Özel Harekât Timleri, Özel Kuvvet Timleri ve kobra zırhlı araçlar ile üs bölgesi takviye edildiği ifade edildi. 2 adet kobra taarruz helikopterinin de bölgeye intikal ettirildiği kaydedilen açıklamada PKKlilerin bulunabilecekleri muhtemel alanlar ve ateş gelen noktaları, ateş altına alındığı vurgulandı.

Açıklamada, örgüt mensuplarıyla temasın devam ettiği, pkklilerin kaçış istikametini tıkamak maksadıyla Özel Kuvvet ve Jandarma Özel Harekât birlikleri ile operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, çatışma sonrasında 1 erin hayatını kaybettiği, 4'ü hafif olmak üzere 5 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Çatışma sonrasında 3 PKK'linin öldüğü, 1 kaleşnikof tüfeği, 13 adet kaleşnikof tüfeği şarjörü, 3 adet el bombası ve çeşitli cihazların ele geçirildiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler