​Diyarbakır Lice'deki PKK operasyonunda yaklaşık 2 ton esrar ele geçirildi

​Diyarbakır Lice'deki PKK operasyonunda yaklaşık 2 ton esrar ele geçirildi

​Diyarbakır’da PKK'ye yönelik yapılan operasyonda yaklaşık 2 ton esrar ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 3 ayrı el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesi Çağdaş, Yolçatı ve Dibekköy sınırlarında PKK’ye yönelik yapılan operasında piyasa değeri 27 milyon 130 bin TL olan bir 827,5 kilo esrar ele geçirildi. Operasyonda ayrıca araziye tuzaklanmış 3 el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmesi sonrasında, patlayıcının Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde tahrip edildiği belirtildi.

Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 3 Ocak 2018'de saat 18.00'de başlayan operasyonların 05 Ocak 2018'de saat 21.00'de sona erdiği belirtildi.

Operasyon kapsamında PKK'liler tarafından kullanılan 2 sığınak, bir gözetleme mevzi 15 adet doğal mağaranın kullanılamaz hale getirildiği belirtilen açıklamada, 5 ayrı mutfak tüpü ve yağ tenekelerinden istifadeyle toplam 260 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımı ile hazırlanmayı müteakip karayolu kenarı ve araziye tuzaklanmış 3 ayrı mayın/el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmesi sonrasında Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde tahrip edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca sığınak, mağara, ağaçlık, çalılık ve kayalık alanlar ile toprağa gömülü vaziyette tespit edilen, 4  adet   Dragunov keskin nişancı  tüfeği  şarjörü, 21’i 12 kiloluk  bir adeti  piknik  türü olmak üzere toplam 22 adet tüp, bir adet  8’li pil  bloğu, 2 litre  benzin,  80 metre elektrik kablosu ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

12 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı

Cumhuriyet Savcısının talimatı gerekği delil niteliğine haiz olan malzemede muhafaza altına alındığı diğerlerinin ise operasyon bölgesinde imha edildiği belirtilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

"Yol  Kontrol  Faaliyetleri  (YKN)  ile adli aramalar neticesinde, geçici olarak  teşkil edilen 7 Yol Kontrol ve Arama Noktalarında görevli personel tarafından 726 şahıs ve 337 aracın Jandarma Asayış Bilgi Sistemi JABS marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, operasyon bölgesi  içerisindeki 14 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, aranmakta olan 12 şüpheli hakkında adli işlemlere başlanılmıştır."

Uyuşturucuyla mücadele

Açıklamada son olarak ele geçirilen uyuşturucuya dikkat çekilerek, “Narko-terörizmle mücadele faaliyeti kapsamında, icra edilen temas arama faaliyetleri neticesinde, piyasa değeri 27 milyon 130 bin TL olan bir ton 772,5 kilo toz ve 55 kilo kubar olmak üzere toplam bir ton 827,5 kilo esrar maddesi ele geçirilmiş olup, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, uyuşturucu  maddeleri muhafaza altına alınmıştır." denildi.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler