Diyarbakır Merkez Anadolu İHL'den İki Şehir Bir Yürek: Mekke ve Kudüs programı

Diyarbakır Merkez Anadolu İHL'den İki Şehir Bir Yürek: Mekke ve Kudüs programı

Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "İki Şehir Bir Yürek: Mekke ve Kudüs" adlı program düzenlendi.

Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili olan kararını telin etmek ve Mekke’nin fetih yıldönümün nedeniyle Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından "İki Şehir Bir Yürek: Mekke ve Kudüs" adlı program düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan lisenin müdür yardımcısı Medeni Taşer, tekrardan Mekkelerin ve Kudüslerin fethinin yaşanması isteniyorsa müminlerin kalplerinin tek yürekte çarpması gerektiğini belirtti.

Tarihin hiçbir döneminde İslam âleminin korkaklıkla imtihan olmadığını söyleyen Taşer, "Ancak mesele bu değil; mesele bölük pörçük oluşumuz. Başsızlığımız ve sorumluluğumuzun farkında olmayışımızdır. Evet, değerli kardeşlerim. Bizim kalbimiz bir olacak ve biz Selahaddin olacağız. Bunun farkında olacağız. Odamıza yazacağız, sokaklarımıza yazacağız, afişlerimize yazacağız ama en önemlisi kalbimize yüreğimize yazacağız." dedi.

Dünya Müslümanlarının çektiği bu zulmün sayı azlığından olmadığını belirten Taşer, bunun nedeninin ihtilaftan kaynaklandığını söyledi.

"Resulullah, Endülüs’ten Çin seddine kadar merhamet ve adalet medeniyeti inşa etti"

Taşer, "Resulullah (sav) öyle bir toplum inşa etti ki o toplum bu kalple, Endülüs’ten Çin seddine kadar şefkat, merhamet ve adalet medeniyeti inşa etti. Değerli kardeşlerim bizim tarihimiz öyle bir tarih ama gelelim bu günlerimize. Bugünlerimiz ne durumda? Demem o ki sayı azlığından değil çektiğimiz, belki ihtilaftır bizim tek derdimiz. Eğer tekrardan Mekkelerin Kudüslerin fethini yaşamak istiyorsak birinci düsturumuz Müminler olarak kalbimiz bir olacak. Tek yürekte çarpacak." şeklinde konuştu.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler