Diyarbakır Ofis semt esnafı elektrik faturalarına yansıyan zamları protesto etti

Zamları protesto eden Diyarbakır ofis esnafı, özelleştirilen kurumların kamulaştırılması yönünde hükümete çağrıda bulundu.

Diyarbakır 'ın merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde bir araya gelen Ofis semt esnafı, zamlara yönelik tepkilerini dile getirmek üzere yürüyüş yapmak istedi. Emniyet birimlerince yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Gevran Caddesinde toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında esnafın zamlara yönelik tepkisini dile getiren esnaf Heybet İçten, yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmeleri gerektiğini söyledi.

Daha önceden uygun gelen faturaların son bir haftadır yüzde 200 zamlı olarak yansıtıldığını belirten İçten, "Bizler çocuklarımızın üşümemesini, acı çekmemesini istiyor; 2 bin liralık faturanın 5 bin TL gelmesine sitem ediyoruz. Devletin elinde olan kamu kurumlarının özelleştirilmesine karşıyız. Tek çözüm özelleştirilen kurumlarımız kamulaştırılsın. Faturaların katlanarak gelmesi bizi yoruyor." dedi.

Yetkililere seslenen İçten, "Bizler buradan dağıldıktan sonra gerek siyasiler gerek STK'lar gerekse il yönetimi bürokratların sesimizi duymalarını, haykırışlarımıza cevap vermelerini ve bir daha ki faturalar gelmeden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu faturayı ödedikten sonra yapılan özür bizi bağlamaz." ifadelerini kullandı.

Başka bir esnaf ise "Burada tüm yetkililere şunu belirtmek istiyoruz ki Diyarbakır halkı ve esnafı olarak, fahiş bir şekilde benzine ve elektriğe yapılan zammı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Basın açıklamasından sonra zamlı gelen elektrik faturaları ateşe verilerek yakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.