Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Derneği'nden Kurban Bayramı mesajı

Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Derneği'nden Kurban Bayramı mesajı

Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Hüsamettin Bünül, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, bayramın; İslam âleminin her türlü baskı, tecrit ve zulmünden kurtulmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan temenni etti.

Kurbanın önemini anlatan Hac Suresi'ndeki "Her ümmet için, Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık…" ayetlerle başlanan mesajda Bünül, kurban olma durumu; Allah'a yaklaşmayı, Allah yolunda malı feda etmeyi, Allah'a teslimiyeti ve şükrü ifade ettiğini söyledi.

Diyarbakır Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Hüsamettin Bünül yayımladığı mesajda, "Sözlükte yaklaşmak anlamına gelen kurban, Allah'a yaklaşmayı, Allah yolunda malı feda etmeyi, Allah'a teslimiyeti ve şükrü ifade eder. Hazreti İbrahim'in oğlu Hazreti İsmail'i kurban etmek istemesi ve Hazreti İsmail'in buna teslimiyet göstermesi, sonunda Allah'a karşı gösterilen büyük sadakatin karşılığı olarak hayvan kurban edilmesinin hâtırasını taşımakta ve mü'minler bu günlerde kurban kesmek suretiyle, bu iki Peygamberin Allah'a karşı verdikleri başarılı imtihanın sevincini yaşamaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Kurbanın ne eti ne de kanı Allah'a ulaşır, Allah'a ulaşan ancak takvadır"

Mesajın devamında, "Kurban, yaratılışın gayesi olan imtihanı başarılı bir şekilde veren her iki Peygamberin Allah'a karşı vermiş oldukları teslimiyetin tecessüm etmiş halidir. Kurban, her türlü imtihan karşısında itaat edilip sabredildiğinde Allah'ın sonsuz rahmetini celbedip Allah'a yaklaştıran ender ibadetlerdendir. Kurban, salt bir hayvanı boğazlayıp etinin dağıtılması değildir. Hazreti İbrahim (Aleyhisselam)'den günümüze değin teslimiyetin bir nişanesidir. Kurbanın ne eti ne de kanı Allah'a ulaşır, Allah'a ulaşan ancak takvadır. Bu cihetiyle kurban, maddiyattan öte maneviyatın zirveye ulaşması gereken bir ibadettir. Kurban, Allah yolunda canını feda etmenin ebedileştiği bir ibadettir. Dün Hazreti İsmail Allah yolunda canını vermekten geri durmadığı gibi yaşadığımız şu zaman diliminde de Allah yolunda canını feda edenlerin var olduğu ve var olacağının bir ispatıdır. Dün İsmailler Allah yolunda gözünü kırpmadan teslim oldular, bugün Yasinler, Riyadlar, Turanlar, Hasanlar, Hüseyinler, Cumaliler ve daha nice şehidler İsmailvari bir şuurla Allah yolunda şehid oldular." ifadelerine yer verildi.

"Bayram, inşallah İslam âleminin her türlü baskı ve zulmünden kurtulmasına vesile olur"

Mesajın sonunda, "Kurban, bu şuur ve bilinçle ancak gerçek manada anlaşılabilir. Kurban ibadeti yerine getirilirken bu şuur ve bilinçle yerine getirilmelidir. Unutulmamalıdır ki, Allah yolunda verilen her türlü mücadele ve bedel, yeri ve zamanı geldiğinde tıpkı Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in şahsında ebedileşen Kurban ibadeti gibi ebedileşecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Allah yolunda canını vermiş tüm aziz şehidlerimizi rahmetle anıyoruz. Başta mazlum coğrafyalar olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Kurban Bayramı'nın İslam âleminin her türlü baskı, tecrit ve zulmünden kurtulmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.