Diyarbakır Sağlık-Sen Gazze'deki katliamları protesto etti

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelen sağlık çalışanları, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve katliamlara tepki gösterdi.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi, siyonist işgal rejiminin Gazze'de haftalardır sürdürdüğü saldırıları basın açıklamasıyla kınadı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını, Diyarbakır Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu okudu.


Gazze'de savaş suçu işlendiğini ve işgal rejimi tarafından soykırım uygulandığını kaydeden Ensarioğlu, "Gazze'de savaş suçu işlenmektedir. Gazze'de katil israil tarafından soykırım yapılmaktadır. Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Uluslararası toplum ve Avrupa Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze'de başını kuma gömmüştür. İkiyüzlü batı bu vahşeti görmemektedir! İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır! Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı?" dedi.

"İkiyüzlü Batı, Gazze'de başını kuma gömmüştür"

Ensarioğlu, "Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere! Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara! Yazıklar olsun riyakarlık yaparak israile arka çıkanlara! Yüreği Gazze'de atan değerli katılımcılar; Gazze'de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor. Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor! Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. Gazze'de şu anda sivil binalar bombalanıyor. Hastaneler bombalanıyor. İbadethaneler bombalanıyor. Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor. Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar vuruluyor. Gazze’de; Hastane yok! İlaç yok! Doktor yok! Yoğun bakımdaki bebekler çaresiz. Ölüme mahkûm edilmiş durumdalar." şeklinde konuştu.

"Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor"

Gazze'de hastanelerin hizmet dışı kaldığına dikkat çeken Ensarioğlu, "Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır. Gazze'de çocuklar, ilaç ve elektrik olmadığı için ölüyor. Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor. Yaralılara bakım yapılamıyor! Gazze'nin bekleyecek durumu kalmadı! Gazze'de tıbbi cihazlar kullanılamıyor, çünkü enerji yok. Gazze’de ameliyatlar yapılamıyor, çünkü malzeme yok. Hasta ve masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalamayan, mazlum coğrafyalara her zaman elini uzatan alicenap devletimiz bu vicdani görevi de üstlenmiştir." ifadelerini kullandı.

"Bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır"

Ensarioğlu, " Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail makamları; insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır! Kördüğümün açılması için reçete bellidir. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dâhilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır." diye belirtti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.