Diyarbakır Şehitlikte çöken bina nedeniyle 4 apartman boşaltıldı

Diyarbakır Şehitlikte çöken bina nedeniyle 4 apartman boşaltıldı

Diyarbakır'ın Şehitlik Mahallesinde bir apartmanın çökmesi nedeniyle civardaki 4 apartmanda oturanlar evlerini terk etmek zorunda kaldılar.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan 4 katlı bir apartman yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilmiş ve dün gece saatlerinde çökmüştü. Binanın çökmesi nedeniyle civardaki 4 apartman yıkılma riski gerekçesiyle boşaltıldı.

Şehitlik Mahallesi 2'nci Sokak'ta bulunan 4 katlı Gökdağ Apartmanı, kolonlarının patlaması gerekçesi ile yıkılma riskine karşı Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından boşaltılmıştı. Saat 22.30 sıralarında boşaltılan apartman çöktü.

40 yıllık Gökdağ Apartmanı'nın çökmesinin ardından diğer apartmanlarda zarar oluşabileceği gerekçesiyle çevrede 6 katlı Girne Apartmanı'nın A ve B bloğu, 5 katlı Fidan ile 4 katlı Nur apartmanları tahliye edildi. Bina sakinleri eşyalarını almadan evlerinden ayrılırken, apartmanların etrafına güvenlik şeridi çekildi.

Yapılan incelemelerin ardından Diyarbakır Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilecek kararı bekleyen ve çaresiz bir bekleyiş içinde olan bina sakinleri ancak ufak tefek eşyalarını alabildiler.

İLKHA





























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.