Diyarbakır Sento Caddesi modern hale getirildi

Diyarbakır Sento Caddesi modern hale getirildi

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi’nde bulunan ve kentin en büyük caddesi olan Sento Caddesi kaldırım yenileme, asfaltlama, orta refüj ve ferforje çalışmalarıyla kentin ulaşımdaki modern yüzü haline geldi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başka bir şehir için planlanırken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun girişimleri sonucu geçen yıl Diyarbakır’a kazandırılan 60 milyon TL değerindeki proje ile yenilenen Sento Caddesi yapılan son çalışmaların ardından göz kamaştırıyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla kaldırımlar yenilenirken, bazalt taşından üretilen asfalt ile cadde baştan sona kadar yenilendi. Cadde, daha sonra orta refüj ve ferforje çalışmalarıyla modern bir görüntüye kavuşturuldu.

Uzun yıllar sonra yenilenen ve genişletilen cadde, ulaşım ve trafikte kentin modern yüzü oldu. Hem sürücüler hem vatandaşlar caddenin yeni görüntüsünden bir hayli memnun kaldı.

“Diyarbakır’ımızın modern yüzü oldu”

Göreve geldikten hemen sonra ilk iş olarak bu projeyi Diyarbakır’a kazandırdıklarının altını çizen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bir yıllık çalışmalarla Sento Caddesi’ni kentin en modern görünümlü caddesi haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kurumlar arasındaki iş birliğin kente kazandırdığı hizmetlerin önemine değinen Beyoğlu, "Başka bir ilimizde yapılması planlanan bu güzel projeyi ve değerli yatırımı kentimize kazandırdık. Bugün baktığımızda ortaya çok güzel bir tablo çıktı. Sento Caddesi, şehirlerarası ve şehir içi ulaşımda Diyarbakır’ın gıpta edilen yüzü oldu. Desteklerinden dolayı Karayolları 9.Bölge Müdürümüz sayın Ökkeş Ceylan’a çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.