Diyarbakır Silvan'da bitirilmeyen proje dolmuş şoförleri ve otogar esnafını mağdur ediyor

Diyarbakır Silvan'da bitirilmeyen proje dolmuş şoförleri ve otogar esnafını mağdur ediyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Otogarı’nın geçen yıl yıkılarak yerine kent meydanı yapılması kararı verilmesine rağmen henüz bir çivi dahi çakılmamış olması otogar esnafı ve dolmuş şoförlerini mağdur etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Silvan ilçesinde 32 işyerinin bulunduğu ilçe otogarının yıkılarak yerine 14 bin 430 metrekarelik 1'inci Kılıçarslan Kent Meydanı inşa edilecekti.

İlçe otogarı 16 Eylül 2021 yılında yıkılıp 6 Ağustos’ta kent meydanının tamamlanmış olması gerekiyordu.

HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, yetkililerden bir an önce bu durumun çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti.


Tamamlanmayan projenin hem esnafı hem de Silvan halkını mağdur ettiğini belirten Balyen, yıkılan alana sahip çıkılmasını ve buranın da kent meydanı yerine iş merkezi haline getirilmesini istedi.

Yıkılan alanda açıklama yapan Balyen, “2 yıl önce burada yaklaşık 35 esnafın dükkânı vardı ve ailelerinin geçimlerini buradan sağlıyorlardı. Bismil, Kulp ve Hazro’nun dolmuşları da burada bulunuyordu. Bütün esnaf buranın yıkılıp bir iş merkezi yapılmasını istediler. Buraya gelen kaymakamlara da buranın bir iş merkezi olmasını istedik, kendileri de öyle istediler. Esnafı ve Silvan halkını dinlemeden burayı geçen yıl yıktılar.” şeklinde konuştu.

“Bütün dolmuş şoförleri ve esnaf mağdur edildi”

Otogarın bir yıldan fazladır yıkıldığını söyleyen Balyen, “Esnaf mağdur edildi, kent meydanı yapılmadı. Diyarbakır, Silvan, Bismil, Kulp ve Hazro’nun dolmuş şoförleri yerlerinden edildiler. Yerleri olmadığı için boş arazide iş yapıyorlar. Bütün dolmuş şoförleri ve esnaf mağdur edildi. Yerlerini yıktılar, yıkık bir şekilde bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

Balyen, “Bütün Silvan halkı bundan şikayetçidir, bize her gün şikayetler geliyor. Maalesef kimse buraya bir el atmıyor, kimse burayı inşa etmiyor ve bu mağduriyet tüm halka ve esnafa çektiriliyor. Yetkili kişilere çağrım bir an önce buraya sahip çıkın ve burayı bir iş merkezi haline getirin. Buraya 200’e yakın iş yeri yapılabilir. Hem belediye için gelir olur hem de halkımız için de büyük bir ekmek kapısı olur.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.