Diyarbakır Silvan'da İmam Hatip öğrencileri iftarda buluştu foto

Diyarbakır Silvan'da İmam Hatip öğrencileri iftarda buluştu foto

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde imam hatip öğrencileri kaymakamlık ve belediye tarafından organize edilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Diyarbakır Silvan İlçe Kaymakamlığı ve belediye tarafından, Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik iftar yemeği verildi.

Okul bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine İçişleri Bakanlığı tarafından Silvan ilçe Belediye Başkanlığına atanan Kaymakam Adem Çelik, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında ilahiler seslendirildi. Programda Silvan Belediye Başkanı Kaymakam Adem Çelik ile İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir birer konuşma yaptı.

İftar programında öğretmen, öğrenci ve velilere hitaben ilk konuşmayı yapan Silvan Belediye Başkanı ve ilçe Kaymakam Çelik, imam hatip neslinin değerleri ve ahlakı olan bir nesil olduğunu belirtti.

İmam hatip neslinin farklı bir nesil olduğuna vurgu yapan Çelik, “İmam hatip nesli değerleri ve ahlakı olan bir nesildir, inşallah ilerleyen süreçte bu nesil bu ülkeyi yönetmeye ve iyi yerlerde olmaya devam edecektir. Çünkü eğitim ne kadar önemli ise ahlak ve erdem de eğitimin tamamlayıcısı olarak bir o kadar değerli ve kıymetlidir. İmam hatip nesli de bütün bu bahsettiğimiz değerlere haiz olması dolayısıyla bizlerin övünç kaynağı olmaya devam ediyor ve olmaya da devam edecektir.” dedi.

Kaymakam Çelik’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir ise imam hatip neslinden beklentilerinin olduğunu söyledi.

“İmam hatip nesli bambaşka bir nesildir, sadece Türkiye'yi dönüştürmeyi hedefleyen bir nesil değildir.” diyen Özdemir, “İmam hatip nesli İslam dünyasının önüne düşen başını yeniden kaldırmayı hedefleyen, bayrağın düştüğü yerden bayrağı yeniden teslim alan, aldığı bu bayrağı aldığı yerden dalgalandırıp İslam dünyasının yeniden kendisi ile buluşmasını sağlayan insanlığa, insanlığın hedeflerini yeniden hatırlatacak, ortaya koyacak bir nesildir. İmam hatip nesli bugüne kadar kendi misyonunu bu bayrağı düştüğü yerden ele alıp kaldırıp, dalgalandırıp İslam dünyasına umut olabilecek bu misyonunu mükemmel bir şekilde bu güne kadar yerine getirdi. Ramazan bereketi ile bereketlenen imam hatip nesli sizden önceki nesli olan bizlerin devir aldığı bugüne kadar getirdiği bayrağı bizden alacak, onu daha mükemmel üst noktalara taşıyacak. İslam dünyasının umudu olan bir nesil olacaksınız inşallah." dedi.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler