​Diyarbakır Sur Vali Aydın Arslan Fen Lisesi Çad'a su kuyusu açtı

​Diyarbakır Sur Vali Aydın Arslan Fen Lisesi Çad'a su kuyusu açtı

​Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi, Çad'ın Massakori şehrinde 700 kişinin faydalanacağı bir şu kuyusu açtı.

Merkez Sur ilçesinde bulunan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri örnek bir davranışa imza atarak, Afrika ülkesi olan Çad'ın Massakori şehrinde 700 kişinin faydalanacağı su kuyusu açtırdılar.

Akademik, sportif ve sosyal faaliyetler ile ismini sık sık duyuran Vali Aydın Arslan Fen Lisesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2018 yılında başlattıkları "Bir Kuyu da Bizden" kampanyası nihayete erdi.

Kampanya kapsamında toplanan yardımlarla Çad'da 700 kişinin istifade edeceği bir su kuyusu açıldı.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aydın Arslan Fen Lisesi Okul Müdürü Mamut Ercil, "Projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Serkan Kalpak, Zinet Yolcu, Mustafa Akmeşe, Attila Birkili ve Mehmet Aslan başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize, canla başla çalışan öğrencilerimize, velilerimize ve ismini vermek istemeyip projeye katkı sunan tüm hayırseverlere okul adına teşekkür ediyorum." dedi.

Ercil, ayrıca yılsonu etkinliği kapsamında, katarakt ameliyatı için bekleyen hastalar ve okuldaki ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına perşembe günü tiyatro gösterimi, resim sergisi ve kermes düzenleyeceklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.