Diyarbakır Sur'da Hayat Namazla Güzeldir etkinliği düzenlenecek

Diyarbakır Sur'da Hayat Namazla Güzeldir etkinliği düzenlenecek

​Kur'an Nesli Platformu tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla etkinlik düzenlenecek.

Kur'an Nesli Platformu tarafından merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Cami yerleşkesinde "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında 1 Eylül Pazar günü saat 16.30’da "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla etkinlik düzenleneceği belirtildi.

Kuran Nesli Platformunun ilan ettiği "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri her yıl farklı etkinliklerle düzenleniyor. Platform yetkilileri bu yıl da 7-10 yaş arası çocuklara 15 gün namaz eğitimi verdiklerini söyledi.  

Düzenlenecek etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır koordinatörlerinden Nihat Bünül, etkinliğin amacı ve içeriği hakkında bilgi verdi.

Bünül, "Kur’an Nesli Platformu olarak ağustos ayını namaz ayı olarak ilan etmiştik. Bu kapsamda 7-10 yaş arası çocuklara, namaz nasıl kılınır ve namazın adabı gibi eğitimlerin verildiği 15 günlük bir program yaptık. İnşallah pazar günü saat 16.30’da bir etkinlik ile taçlandırmayı düşünüyoruz. Bundan dolayı tüm kardeşlerimizden eş, dost, akraba, komşularıyla beraber bu programa katılmalarını bekliyoruz." dedi.

"Hayat Namazla Güzeldir etkinliğine tüm halkımızı bekliyoruz"

"Hayat Namazla Güzeldir" temasını Kur’an-ı Kerim’in bir ayetinden yola çıkarak belirlediklerini aktaran Bünül, "Allah-u Teala toplumun fuhuşattan ve münkerattan kurtulması için yegane reçetenin namaz olduğunu, hayatın namaz ile güzel olacağını söylüyor. Bugün tüm dünya toplumlarının beklentisi hayatı nasıl güzelleştirebiliriz? Gençleri bu münkerattan nasıl muhafaza edebiliriz? Rabbimiz zaten bunun cevabını bize vermiş. Toplumun münkerat ve fuhuşatına engel olabilecek yegane reçete, toplumun günde 5 kez Allah ile buluşması olduğunu kendisi söylediğinden dolayı bizlerde birer Müslüman fert olarak bu toplumun kurtuluşunun gençlerimize namaz kıldırtarak olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplumun, namazı ayakta tutması durumunda sıkıntıların birçoğundan kurtulacağına dikkat çeken Bünül, "Ailelerin birinci önceliğinin çocukların namazlarına önem vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Diploma merasiminde insanların çocuklarının diplomalarına sevinmeleri gibi aslında en büyük sevinci çocuklarının namaz kılarken görmeleridir. Yapacağımız programı da bir diploma merasimi olarak görüp en mutlu günü olması niyetiyle gelmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bünül, "Kur'an Nesli Platformu olarak, evlerimizde ve camilerimizde çocukları eğitimden geçirdik. İnşallah diplomayla taçlandırmasını da Hazreti Süleyman yerleşkesinde göreceğiz. Halkımızın bu etkinliğe icabet etmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.