Diyarbakır Sur'da patlama: 1 yaralı video

Diyarbakır Sur'da patlama: 1 yaralı video

Diyarbakır'ın Sur ilçesi İskender Paşa Caddesi Büyük Postane arkasında bulunan Telgrafhane Sokak’ta bahçesine atılan el yapımı patlayıcıyı kaldırmak isteyen kadın ağır yaralandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde evinin bahçesine atılan el yapımı patlayıcıyı kaldırmak isteyen 35 yaşındaki kadın, patlayıcının infilak etmesi sonucu kolundan ve göğsünden ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün sabah saatlerinde merkez Sur ilçesi İskender Paşa Caddesi Büyük Postane arkasında bulunan Telgrafhane Sokak’ta meydana geldi. Evinin bahçesine atılan el yapımı patlayıcıyı kaldırmak isteyen Bedia Taşlık (35) patlayıcının patlaması sonucu kolundan ve göğsünden ağır yaralandı. Yaralı kadın, Diyarbakır Selahattin Eyyübi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Bahçesinde uyuyan Bedia Taşlık, bahçesinde bir cisim fark edince ne olduğu bilmediği cismi kaldırmaya çalıştı. Cismi kaldırmaya çalışırken patlama meydana geldi. Patlamada kadın kolundan ve göğsünden ağır yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra inceleme başlattı. Görgü tanıkları ise olayın alacak verecek meselesinden kaynaklandığını söyledi.

Polisin bölgede geniş çaplı incelemesi devam ediyor.

Olayın tanıklarından Uğur Çeliker, patlamanın önce tüpten kaynaklandığını düşündüklerini belirtti.

Patlama esnasında evde kahvaltı yaptıklarını söyleyen Çeliker, “Olay saat 08.20 gibi meydana geldi. Biz evde kahvaltı yapıyorduk, patlama sesi geldi. Kendimce ‘silah sıkmışlardır’ dedim. Pencereden baktığımda dumanlar yükseliyordu, önce tüp patlamış sandım. Aşağıdan halk ‘bomba bomba’ diye bağırıyorlardı. Ben de ne olduğunu öğrenmek için aşağıya indim. Yardım etmek istedim. Baktım bayan yerde bayanın eli yok, göğsü yok. Olay bu şekil oldu.” dedi.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.