Diyarbakır Talaytepe Mahalle Muhtarı: "Önlem alınmazsa TOKİ binaları yıkılacak"

Diyarbakır Talaytepe Mahalle Muhtarı: "Önlem alınmazsa TOKİ binaları yıkılacak"

Geçtiğimiz gün mahallenin DİSKİ'nin duyarsızlığı yüzünden sular altında kaldığını belirten mahalle muhtarı Mehmet Emin Gül, Diyarbakır Memur-Sen TOKİ binalarının çökme tehlikesi altında olduğunu söyledi ve uyarılarda bulundu.

Mahallenin sıkıntılarını anlatan merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Gül, yaşanan selden dolayı DİSKİ'yi aradıklarını fakat muhatap olacak kimseye ulaşmadıklarını söyledi.

Selden dolayı yaklaşık 4-5 milyon TL değerinde zararlarının olduğunu ifade eden Gül, "Burada yağmur yağınca yukarı taraftan gelen sular Memur-Sen TOKİ binalarına akıyor. Avlunun altından ve üstünden gelen sular kapıcıların evlerine ve kazan dairelerine aktı. Burada yaklaşık 4-5 milyon TL zarar oldu. Mahalle sakinleri sürekli muhtarlığa gelip burası için bir çözüm bulunmasını söylüyor." dedi.

"8 kapıcının dairesi büyük ölçüde zarar gördü"

Mağduriyetlerini anlatacak bir yetkili bulamamanın sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayan Gül, "DİSKİ'yi arıyoruz ama muhatap olacak kimseye ulaşamıyoruz. Onları aradığımızda muhatap olacak birini istiyoruz. Önümüzde nisan yağmurları var. Bu vatandaş nereye veya kime derdini anlatacak. Burada 8 kapıcının dairesi büyük ölçüde zarar gördü. Evlerinde bir şey kalmadıkları için bazıları babaların evlerine bazıları da yakınlarına gitmiş. Buna bir çözüm bulmak istiyoruz." diye konuştu.

"Acilen bir çözüm bulunmalı"

Mahallenin sıkıntısının DİSKİ'ye ait olduğunun altını çizen Gül, DİSKİ'nin yapması gereken işi kendilerinin yaptığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

Bu konuyla ilgili DİSKİ sorumludur ama DİSKİ' bize; 'Şu anda hiçbir şey yapamayız.' diyor. Bir şey yapmazlarsa TOKİ binalarının kolonları zayıflayacak ve yıkılacak. Buradaki yolu biz iki defa kazıp suyu tahliye etmişiz ama bu da çözüm değil. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi yolu tıkandı ve orada yaklaşık 10 tane araba da zarar gördü. Ambulans ve diğer araçlar gidip gelemiyordu. O tarafta bulunanların evi sular altında kaldı. Bu konuda DİSKİ'nin bir önlem alması gerek. Kayapınar Belediyesini aradık muhatap insan bulduk ama DİSKİ'yi arıyoruz muhatap kimse bulamıyoruz. 3 gün boyunca bu yollar kapalıydı. TOKİ'lere giriş çıkış yoktu. Burada hastası, çocuğu ve yaşlısı olan var. Sabah belediyeyi aradık ve geldi yolu düzeltti. Şu anda 2 bloğa doğalgaz veremiyoruz ve blok sakinleri gelip bize 'Çocuklarımız evde donacak yardım edin' diyor. Valiliğe gidiyoruz bize DİSKİ diyor, belediye gidiyoruz DİSKİ diyor. DİSKİ'nin acilen buraya çözüm bulması gerekiyor.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz DİSKİ yetkilileri ise olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler